onsdag 9 juni 2010

..armaturer kopplas, parketten läggas, dörrar dö..

Byggledare M har kollat av den 8 meter långa, 350 kg tunga bänkskivan. Den djupt svarta graniten från Indien har fått sin ok-stämpel! Att Indien var så stora och har så många olika varianter på granit visste jag inte.

I nästa vecka ska det sista börja byggas i huset igen. Efter kakel och klinker har det inte hänt så mycket men nu, nu ska det sista.. spottar och bänkbelysningar ska monteras, armaturer kopplas, parketten läggas, dörrar dörras, balkongen upp, överskåpet i köket ska flyttas upp, köksfläkten ska tillbaka, NIBE Fightern också, mosaiken över bänkskivan sättas och fogas, balkongdörren i badrummet ska bytas mot en med etsat glas, fototapeten i hallen slängas upp, fondtapeten i sovrummet, tapeter lagas, lite väggar målas, handtag på luckor i kök och våtutrymmen skruvas fast, en toastol hit och en dit, luckdämparna.. och så tillslut, så kommer vi.. vitvarorna. Då får vi dra sticka om vem som ska sova i huset, fast LB-Hus kopplade tidigt in larm som går till larmcentralen. De kommer på 5 röda.. vi har kollat! Identitika.. identififik.. det var jag på mitt körkortet.. Han såg det! Allt gick bra och vi behövde inte följa med till någon fuktig håla full med råttor.

I verkligheten sitter nu spegeln monterad men än har vi inte fått se den. Nu ska den härda i minst tre dygn innan man kan foga runt den. Vi tänkte inte låta dem silikona runt den utan det får bli samma fog som i kaklet.
_____________Igår fick vi elräkningen för maj månad. Det är ju dags att reagera nu men 1500 kWh låter väldigt mycke i ett hus som bara står där tomt och skryter med sin låga energiförbrukning. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar