onsdag 13 oktober 2010

Entrén växer och vi saknar varmvatten

Kakel
Det händer mycket. Idag har de varit här och bytt ut några spruckna kakelplattor i badrummet och en klinkerplatta i köket. Måste säga att kakeljobbaren som var här från början gjorde ett väldigt snyggt jobb. Plattorna sprack tyvärr när handdukstorken skulle upp.

Rött
I måndags var Peter i Göteborg och jag stannade kvar på jobbet och mötte honom vid tåget. Det är inte så ofta Peter är inne i stan så vi passade på att ta en matbit på Rött på Rörstrandsgatan 19.



Det här är efterrätten som vi delade på.

Entrén
Igår när jag kom hem möttes jag av en lastbil som hade lastat av en massa grus hemma hos oss. Kantelementen har också kommit.



Innanför kantelementen ska det fyllas upp med mer grus och ovanpå ska det sedan läggas skifferplattor.




Framför kantelementen ska det sedan fyllas upp med jord och en mycket låg mur ska byggas (max 20 cm utan bygglov i vår kommun). Sen tror jag att det blir en rosenrabatt till höger om dörren, med lite vitpytta, kantad med lavendel, vi får se...




Här ska det också byggas upp mellan kantelementet och plintarna. Det ska bli en gång fram till altanen och till vänster om kantelementet ska det byggas upp en rabatt. Där har vi planerat att ha kryddväxter.

Inget varmvatten!
Igår badade vi på riktigt för första gången. Förra gången blev det ju lite kaosartat. När vi fyllt badkaret märkte vi att varmvattnet var slut, men det var varmt igen i morse. Men nu när jag skulle diska på kvällen var det bara ljummet vatten i kranen. Som tur är kan man trycka på någon slags knapp för extra varmvatten, så det har Peter gjort i kväll, men något verkar helt klart vara fel...
/Carin

4 kommentarer:

  1. Jag ser det riktigt framför mig hur fint det kommer bli :-) Ni har så bra smak!

    Det där med värmepumpen är en hel vetenskap, vi har också en knapp att trycka på när vi skall ta ett bad men sist vi försökte funkade det inte... Det där med bruksanvisningar är inte vår starka sida heller, har ingen lust, nödvändigt dock för nu börjar det bli småkyligt inne :-( Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Hur många liter är badkaret på?
    Gissar att ni har värmepump 360 från Nibe?!?!

    SvaraRadera
  3. Badkaret rymmer nog ca 240 liter och ja, det är en NIBE 360.
    /Carin

    SvaraRadera
  4. Hej igen...
    Om de där tvåhundrafyrtiolitrarna är karets volym borde det kunna funka, men om det däremot är badvolymen då kan det nog tyvärr bli så att ni kan hamna i kallvatten (när ni skall duscha efter avslutat bad)...även med "varmvattenknappen" intryckt. Testa er fram och lycka till! Skulle inte varmvattnet räcka så skulle jag tipsa er om att installera ett liten extra varmvattenberedare.

    tjipp /m

    SvaraRadera