lördag 9 oktober 2010

Vi testar sten


Vi har fått hem mera sten. Kullersten som ska ligga mestadels runt huset men även ute i planteringarna. Skifferplattor i 30 x 60-format som ska ligga på muren i den nedsänkta uteplatsen och till några trappor. Och till sist så Offerdalmuren som ska bli den låga muren, hela 20 cm hög som är ok utan bygglov, som ska gå längs parkeringen.

Som besatt slängde jag mig över kullerstenarna, ungefär som Farbror Joakim med sina pengar. Vi har valt stora stenar i spannet 100 - 300 mm. Vi gillar det grova mot det slätstrukna funkiset. Sedan satte "RandomPeter" igång... Försökt lägga något slumpartat så det inte ser genomtänkt ut någongång? Ställa sig med ryggen mot husväggen och slänga tre kilo stenar över huvudet eller att stå rättvänd och blunda hårt och sikta efter stjärnorna man ser då tyckte jag inte var något alterantiv!

Första försöket blev akompanjerat med brun sand vilket vi inte tyckte fick den där riktiga Peterson-Berger harmonin. Det kändes som den bruna tonen inte var riktigt i samklang med de röda stenarna.

Det var bara att riva upp ytan och hämta den grå sättsanden. Regnet upphörde, solen bröt fram, posten kom och det uppstod på sina håll ljuv musik. Lite rått än så länge men det ska dit lite mer sand så kommer det att harmonisera bättre och uppstå ljuva toner.


Framsidan håller på att städas upp inför släktbesöken från Linköping och Karlstad. Carins släkt kommer och hälsar på om två veckor och vi ska få lite ordning på entréplanet, gångar och trappa. Pallar i all ära, de är lättstädade, lätta att justera in till de flesta hus och man gråter inte blod om det går en flisa ur dem.


Innan vi gör iordning gången till altanen så ska vatten och elen dras ut till tomten från huset. En slang för elen kommer från elskåpet och går till vattenutkastaren. Så där ansluter vi och går vidare ut på ägorna.


Snickare J har nästan gjort sin sista dag. Ny kommod, handtagen saknas än, i wc/dusch, ny dörr till badrummet, några parkettskador, lite siliconlagningar, några takpannor byttes.

Målaren har varit här och spacklat lite skador och ska komma tillbaka och måla och byta några tapetvåder.

Trappan var man här och besiktigade. Ett nytt vagnstycke ska tas hem innan man kommer och plockar ner trappen och sätter upp den igen. Sedan kommer målaren tillb...
Rörmockaren var också här. Bl a kopplades vattnet in till badkaret. Man fick inte koppla in de slangarna när det inte fanns en "förbrukare" i andra änden. Det blir stillastående vatten i ledningarna (dricksvatten) och det är inte ok.
Vi trodde vi hade fel på blandarna. Man kan bara dra handtaget en bit åt vänster sedan fick man ta i om man skulle dra längre. Inget fel... det är en skållningsspärr så det är bara att ta i. P

1 kommentar: