onsdag 20 oktober 2010

Sicket kap!


Framsidan börjar ta form. Här är det markplanerat för vinkellementen. En av brunnarna, den med betongplattan på, låg nära kanten med vinkelelementen så jag fick vända det ena med
vinkel utåt. För att det skulle bli någon jordmån så kapade jag det med en motorkap och hystade iväg den kapade biten till andra sidan om entrén. Där fick den förlänga muren bortåt.
Vinkelelementen har stått och samlat på sig en massa erfarenhet under några år och blev våra för en billig penning. Vi fick lova att vara snälla mot dem. Ett riktigt kap!


Vi har ju bara grovt grus i marken där rabatterna ska vara. Det blev ett lerblandat lager ovanpå fiberduken för att förhindra att all fukt bara rinner rätt igenom. Man kanske skulle bilda en grupp i facebook.."Vi som gillar fiberduk"!


Ett första utkast till entrétrappa har det också hunnit bli. Den kära palltrappan som Erik byggde i början av juli har fått återgå till sin ordinarie pallverksamhet.


I Amfin har muren fått sitt toppskikt. En FÄRDIGKAPAD skifferskiva i måtten 30 x 60 cm som ska poleras av våra rumpor under några år. Det ska fyllas på bakom muren som också har fått en fuktspärr.


Första steget på en av trapporna upp ur Amfin har kommit till världen. Än så länge ligger allt under presseningar och marken runtomkring vattnas med varmvatten för att hålla kylan borta.

I min borg, wc/dusch, har allt fixas till av snickare J och plattsättarna. För att fira den dagen så hängdes de nya handdukarna upp i accéntfärgen lila. Det var ju på husesynen hos fd neigbourtobee, numera neigbourintobee, som vi snabbt sög åt oss den inspirationen.
Det är bäst att NIBE har något i bakfickan åt oss när de kommer och ska justera in systemet nästa torsdag. Beredaren är på 240 liter MEN nyttjandevolymen är bara 170 liter. Diskussionerna med LB-Hus var fjärrväme, den panna de säljer i år eller större vattenberedare men det skulle inte behövas trots badkaret och som mest fyra ungdomar.
Vi är vana att sova med öppet fönster men det är bara att glömma. Förhoppningsvis för stunden annars är det illa.
Det tog nästan ett dygn, plus ett stort täcke innanför balkongdörren, att få upp värmen från de 17 grader vi hade på morgonen när vi vaknade till de 20 grader vi har nu.
Så har den opartiska rörmockaren rätt så får vi knäppa på extra varmvatten varje gång vi ska bada. På varmvattnet har vi en shunt vilket är ett måste så det ska de kunna lösa. Vintern har ju inte börjat trots ungdomarnas protester. Det är nog första gången på länge som man inte har gått och stängt av deras datorer när de har dragit iväg hemifrån.. någon värma ska de väl få ha! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar