måndag 25 oktober 2010

Linköpingsbesök, nytt i hallen och Terrrakottaarmén

I helgen som gick kom vårt första besök från Linköping. Det var min mamma och pappa som kom upp.

Mamma hade med sig tre fårskinnsdynor som jag bett henne köpa i Linköping (mycket bättre pris än här i Stockholm). Så de pryder nu bänken i hallen.



Till fikat åt vi en White Lady-tårta som innehåller chokladgrädde. Vi fick presentkort på varsin tårta som inflyttningspresent av ICA, så i lördags hämtade vi ut den ena tårtan. Förutom mamma och pappa kom också Peters mamma och Bo, Patrik och Pelle. Pelle och Patrik stannade även på middagen på kvällen. Vi hade en jättetrevlig kväll.


I söndags hade vi bokat biljetter till Östasiatiska muséet. Där var en utställning med några skulpturer från den berömda Terrakottaarmén. I det första bergrummet visades den förste kejsarens armé. Dessa soldater var i naturlig storlek (nästan lite större). Det var inte så många som visades (totalt består armén av 8.000 skulpurer) men det var intressant att se detaljrikedomen på de som visades. I nästa bergrum kunde man se arméer från senare gravar. Dessa skulpturer var inte lika stora, men färgerna var bättre bevarade.
/Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar