lördag 2 oktober 2010

En helg fylld av projekt

Äntligen en helg hemma! Jag ska egentligen inte klaga, förra helgen hade vi ju semester i Milano och det var fantasktiskt skönt. Helgen innan dess var jag på jobbkonferens, rätt trevligt, men summa summarum så är det här första helgen hemma på flera veckor.

Vi har många planer för helgen. Ska t.ex. se om vi kan fortsätta på målningen av friggeboden och så ska vi fixa lite med gardiner.

Så först har vi bestämt att vi ska kolla om vi har all färg vi behöver för målningen, sen ska vi åka till Ella Trädgård för att kolla in lite växter. Vi har märkt att det är lite insyn från den stora vägen till oss, även om det ligger en tomt emellan, så ligger vår baksida lite utsatt. Därför ska vi försöka hitta några buskar att sätta upp som insynsskyddskydd.



Vi tänker oss bl.a den här vingade benveden. Så här fin blir den på hösten.




Sen tänkte vi också sätta en Korallkornell som har röda stammar, vilket gör att den blir fin även på vintern.


När vi köpte tomten fanns det bl.a en Spirea som vi har sparat, den kommer vi också sätta tillsamman med de andra buskarna.

Övriga projekt för helgen är att titta på Fredriks fotbollsmatcher, väldigt intensiv period just nu, men sista matchen är i morgon.

Peter ska också gräva ett dike har han deklarerat, tydligen för ett rör där vi ska dra vatten och el igenom. Vattnet ska komma upp på olika delar av tomten (6 tappställen sufflerar han). Elen ska ut till belysning och till friggeboden. Sen är det en massa andra saker som också ska göras, men listan känns tillräcklig som den är tycker jag.
/Carin

2 kommentarer:

  1. Hej! Känner igen känslan, att längta efter att vara hemma och greja, fast men gjort andra roliga saker. Det är kanske så "husfolket" är!
    Benveden ser jättefin ut. Underbar dekoration och minskar insynen, kan ju inte bli bättre.
    Lycka till med helgens arbete!
    Veronica

    SvaraRadera
  2. Hej hej! Tänkte bara berätta att vår nisse i färgaffären å det bestämdaste avrådde från att måla nu när det är så fuktigt, han sa åt oss att hellre vänta till i vår med staket och frigga. Men frågar du nån annan lär du väl få ett annat svar;-).
    Annars har jag själv jobbhelg denna helg, så det blir inte mkt gjort hemma. Men i morgon ska jag sätta upp de två gardinstänger jag mekat ihop med dyra knoppar och rundstav, och så lite lackbets!
    Ha det!

    SvaraRadera