söndag 5 september 2010

Nu är det varmt!

I förra veckan började vi tro att värmen inte fungerar i huset. Kallt på golvet i entréplan och Erik har klagat på att elementet inte blir varmt i hans rum. Nu var vi ju nere i Linköping i helgen och när vi kom hem idag igen är golven varma och elementen i alla fall ljumma på övervåningen.

Nu är det nästan lite för varmt så vi har skruvat ned, men det är väl en tröghet i systemet som gör att det fortfarande är varmt. Undrar bara varför det gick på nu och inte tidigare?
/Carin

2 kommentarer:

  1. Vi har inte heller kommit på det där med värmen än, jag tycker vi har kallt överallt nu... Det är väl något med givaren och att värmen stängs av när det är en medeltemp på 17 grader. Läge att läsa på till helgen, jättekul, hrm.

    SvaraRadera
  2. Upptäckte "felet" igår till att värmen funkar. Någon av Nicklas kompisar har nog någon liknande frånluftvärmepump hemma. "Någon" hade förskjutit "värmekurvan" 15 grader så vi fick 24 grader i huset. Jag har skruvat tillbaka "värmekurvan" till 7 graders förskjutning så nu har vi 22 grader men massor med fukt på fönsterrutorna så det är helt insynsskyddat. Inte en termostat fungerar i hela huset utan allt styrs av utgående värme från frånluftsvärmepumpen, vi har ingen bruksanvisning så man får snällt sätta sig i en 30 minuters telefonkö till NIBE för att fråga istället. Lite trött blir man men vi har torrt i huset sedan de lagade taket så man ska inte klaga.
    Nyss kom nästa snickare som ska fortsätta att beta av felen.. Han var pigg när han kom, nu 45 minuter senare så suckar han så djupt så djupt och låter tröttare än jag!

    SvaraRadera