torsdag 9 september 2010

Gästboken har kommit och snickaren var här idag

I lördags var vi i Gamla Linköping på grafiska museet. Där kan man t.ex. beställa tryckta servetter, kort och tryck på olika böcker. Vi pratade redan i vintras om att vi skulle beställa en gästbok därifrån när vi hade flyttat in.

Så i lördags beställde vi. Vi lade till att det skulle stå Carin och Peter på pärmen. Det finns lite olika varianter. Vi valde blad utan förtryckta rutor för mat o dryck, det kan man ju skriva själv istället. Vi tyckte att röd och svart pårm passar hos oss. Boken kom härom dagen, så det var snabb leverans.

Nu ska vi bara komma på något att skriva på det första bladet eller ska man spara det till första gästen? (Nu blir det inte första gästen, då hade vi ju inte boken.)

Idag har vi haft en snickare här hela dagen. Han fixade bl.a. till silikondragningarna bakom handfaten (de var inte så snyggt gjorda innan), silikonade runt ingående vatten under kommoderna och runt kabeln till lyset över spegeln. Han justerade några lådor i köket, de slog i ugnen när man öppnade dem. Sparksockeln i köket rättades till, parkettskadorna i sovrummet lagades och silikonkladd på bardisken togs bort. Det blir så fint så. Han tog också bort silikonrester vid handdukstorken i badrummet, tyvärr blev då en spricka i kaklet synlig. Så den skadan får vi nu rapportera. Kan inte vara så kul att åtgärda andras missar.




Just nu håller Peter på att montera fast fronten på badkaret (vi reklamerade den för det var en skada på den). Pm-hem kom hit och fixade en skada, men den på fronten gick inte att åtgärda så vi fick en ny. Så nu är snart allt synligt fixat i badrummet, så vi får väl köra ett blogginlägg om hela badrummet i morgon.
/Carin

3 kommentarer:

  1. Så kul med en personlig gästbok!
    Visst är det roligt att få njuta av varje detalj som blir klar i huset. Huset blir så färdigt för varje sak.
    Trevlig helg!
    Veronica

    SvaraRadera
  2. Jo, det är ju skönt att sak efter sak blir klar, men inte så kul att det är så mycket som inte är klart, när allt egentligen skulle ha varit färdigt när vi flyttade in 1 juli. Men det betas av i alla fall.
    /Carin

    SvaraRadera
  3. Gästbok is the shit! Så himla roligt att kunna gå tillbaka och läsa andras ord - oftast fyllda med kärlek. Det finns dagar då de där orden behöver plockas fram.

    Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

    Kram P

    SvaraRadera