måndag 20 september 2010

Äntligen har jag fått alla att gifta sig


Nu är den sista skifferplattan kapad, knackad, justerad så den kan "gifta" sig med plattan bredvid. Grannen som har stött mig med glada tillrop under veckorna frågade igår om jag inte väljer tillskurna, fyrkantiga plattor nästa gång. Jag ska tänka på saken. Till överkanten och trapporna ska vi använda rektangulära plattor, 30 x 60 cm. Det är iaf så jag har planerat det när jag har måttat.


Idag avslutade jag med att jämna till alla plattorna. Jag la en skiva på stenarna för att inte göra för mycket märken i dem och för att det skulle vara lättare att få det plant.


Först blev det mycket justerande med att fylla på sättsand under ett antal. På några plattor fick jag göra det flera gånger. Plattorna är ju inte direkt jämntjocka men jag är nöjd med resultatet.


Vid anslutningen, där det ska bli trappor så var det lite trångt så det blev till att vibrera på några plankor.


Jag har fogningen kvar sedan är det klart. Det ska bli spännande att se hur det ser ut efter vinterns framfart.

I fredags köpte jag ett vin som var ett tillfälligt parti på systemet. Utsökt gott var det så idag åkte jag ditt för att köpa några flaskor till. Men men.. det var någon mer som gillade vinet och alla fyrtiotalet flaskor var borta. Skam den som ger sig! Det blev ett par nya flaskor att testa till den Italienska Anti Pastitallriken. Tyvärr var de inte i närheten av fredagens inhandlade vin. Vi drar till Milano strax så vi får fler chanser där att testa vin och mat.

Idag har vi fått ett nytt handfat i wc/dusch. Ett utan grå prick i emaljen. Snickarna har varit på ett annat hus idag. Vi får se om de dyker upp imorgon. P

2 kommentarer:

  1. Jag bara sitter och njuter av "platt bilderna". Det är ju SÅ snyggt! Om Du känner för att lägga fler plattor är du MYCKET välkommen till oss;) Trevlig semster!

    SvaraRadera
  2. Tyvärr måste jag fixa trappor, gångar, rabatter och lite annat smått och gott ;) Tack! Det regnar och är "kallt" i Milano men vi ska nog lyckas njuta iaf.

    SvaraRadera