lördag 21 augusti 2010

Storleken har betydelse

Tänk när man kommer och ska hyra något. T ex en grävmaskin eller en skylift, sådana där saker man springer och hyr var och varannan dag. Man ställer bil och släp där maskinerna står i långa rader. Så går man in. Efter lite diskussion bestämmer man vilken storlek man behöver, skriver papper och går ut till bilen. Varför får jag aldrig någon sådan där stor manlig sak? De kommer alltid med något litet som man inte sett bakom allt annat. Man kan lyfta skopan med en hand och den har inte ens tänder. Jag vill ha en skopa med stora tänder, skostorlek 47 ungefär! Det är något att bita med! Eller en skylift som når 24 meter.. varför 8 meter?

Så nu var det dags att hyra igen. Dags att platta till nedsänkta uteplatsens underlag innan vi lägger plattorna. Så iväg med bil och släp. In och diskutera. 50 kg! Jäklar.. nu blir det äntligen något att bita i! Skriva papper och ut till bilen som man har ställt bland sisådär en sjuttiotolv stycken maffiga paddor. Jaha.. och vad händer! Ut kommer de med den minsta paddan de har! Ingen bluddrande stånkande illaluktande 3 liters diesel där inte utan den går på STRÖM!
Men funkar det? Räcker de små rackarna till för att utföra dessa jobb i kolossalformat ? Klart de gör! Än en gång så.. storleken har betydelse! Rätt storlek gör allt till ett rent nöje!
Här kan vi även se Carins nyinköpta Fjärilsbuske i sin knalliga färg, och vilken doft. Jag förstår att fjärilarna blir alldeles till sig. Färgen påminner i färgskalan om den vi har i sovrummet och som vi sover så sött till.


Så här glad blir man när man får köra skottkärra. Det går åt lite material. De första 4 kubiken la lastbilen med skopan direkt ner i "The pit". Så det blev väl ungefär en kubik till att kärra ner i grytan.

Först får man jämna till det med krattan.. en kratta med skaft!!

Sedan platta ihop 0 -18 materialet, dvs från fint material upptill 18 millimeter för att det ska gå att packa (samma storlek på materialet går inte att packa så det blir stabilt/fast typ sanden i sahara), med paddan. Paddan jobbar helt naturligt framåt av de vibrationer den allstrade. Så drar man den baklänges så slipper man gå på gym, även denna dag, för att träna benmusklerna!

Sedan blir det till att väga av ytan med ett avvägningsinstrument. Någorlunda jämnt måste det bli. Fredde höll i lattan, avvägningsstången, men fick dra för att det var dags för fotboll, paddan fick rycka in som stöd.


Med lite flyt ska uterumsbygget äntligen komma igång om så där tio dagar. Nu har vi gått och titta snett på plintarna i några veckor. Inte kan man göra klart altanen heller eftersom den ska anslutas mot uterummet. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar