onsdag 25 augusti 2010

Puh.. det var bara ett läckande tak!

Lördag kväll klockan 23.33 ringer mobilen. Rösten i andra änden säger ”Vill du höra något hemskt?” Njaa, egentligen inte men.. Det är Nicklas som ringer hemifrån. Själva är vi på Tjörn hos goda vänner. Blixtsnabbt, som en pråm i motvind, hinner man tänka mycket innan Nicklas säger nästa mening. 1 timme till Göteborg, 52 mil till till Stockholm, jag har druckit tre glas vin med början 17.36 nej nej neeej det går inte!! Jag ringe.. ”Taket läcker, det droppar vatten i Freddes säng" Puuh.. bara taket som läcker på nya huset. Man han tänka andra tankar under tystnade som känndes som flera minuter. Iaf så har nu läckan tätats. Pressening var Pelle och la på morgonen efter upptäckten i början av byggsemestern.
Det första som fixades var att vi fick en ny ugn. En ugn där luckan öppnas nedåt med handtaget i överkant så nu kan vi öppna lådan utan att behöva öppna ugnsluckan först. På förra satt handtaget på högkant så redan efter tolv centimeter sa lådan dunk i handtaget.

Ett en och en halv timma långt möte startade morgonen, vi gick igenom slutbesiktningsprotokollet och vårt dokument med anmärkningar. Snart börjar de betas av.
Här har amfin paddats. Stenmjölet har fått sig en omgång. Ribborna markerar där muren ska placeras.

Ett släp kommer lastat med...
block som ska bilda muren runt tre av sidorna i amfin.

Blocken, 65 stycken, har balanserats på skottkärran ner i gropen och staplats totalt oorganiserat.


Muren ska också fungera som sittplats. Den högra delen ska bli bred, 65 - 75 cm, och kläs med ett trädäck så man kan ligga där och sola. På den smala delen ska det troligen bli skiffer på som "golvet" i gropen. P

1 kommentar:

  1. Ojoj, den spännande uteplatsens färdigställande närmar sig med stormsteg märker jag.
    Bra där med lådan förresten. SJälva har vi ett fönster precis där duschhörnet skulle sitta...inte lika lätt åtgärdat. Ibland undrar man om de som ritar/planerar byggt hus förr?!

    SvaraRadera