torsdag 15 september 2011

Så har man då curlat en ros också!


Vi fortsatte att göra klart gräset på östra sidan. Jag fick köpa till 5 kvadrat gräs till. Som tur var så hade Molnsätra Gård i Kallhäll tagit hem lite extra så jag kunde hämta det samma dag. Så nu kunde gräset bli klart. Rulla ut, lägga en planka och skära till kanten med en brytbladskniv.


Kanten blev rak och fin. Rabatten mot grannens skaftväg blev 70 cm bred.


Så vi drog till Rappne, Slottsträdgården i Ulriksdal, för inhandling. För att få lite höjd så blev det tre klematisar i olika varianter. Vi försökte hitta sådana som kan blomma både på våren och hösten. Tre anisört och


så har vi hittat många sådana här okända. Rejäla rötter och verkar blomma länge. Några av dem har vi grävt ner i rabatten. Några blommor från perennrabatten från västra sidan ska också hit någongång.


Lite mer jord ska på och kanten ska fixas till och ett litet träd grävas ner närmast kameran, tidsnog.


Sedan blev det till att vattna. Jag ruttnade på den andra vattenspridaren. Den vände riktning med hjälp av vattentrycket och vattentrycket varierar en hel del så helt plötsligt står den som en grinig en och försöker göra gräsmatten till något sankt Woodlandområde. Det blev en gammal klassiker, jag är inte nöjd med arbetsinsattsen här heller.. jag är nog lite svårt att ha med att göra. Praktiskt nog så har den en liten "vattentank". Det tog en stunds klurande för mig innan jag kom på vad den skulle vara till. Ta sig en klunk om man blev törstig? Träningscamp för skräddare? Men en vattenmätare var det. Lite grovt och lite liten men en hum får man iaf om hur mycket man har vattnat. Dagen efter behövde vi inte vattna. Det vräkte ner till och från i ett dygn, skottkärran blev halvfull. Vill det sig illa rök en av klematisarna. Den ser inte glad ut. Får nog fixa små paraplyer ;)


Så har vi då ställt frågan om vår White New Dawn, till trädgårdsmästaren. Varför blir det bara grönt, inga blommor? Trädgårdsmästaren sa att det var dags att sluta att vara så snälla. Grabbarna har man ju curlat runt under decennier mellan alla aktiviteter men nu även en ros! För mycket gödning och vatten. "Täck den med solskyddsmedel, typ juteväv, som skydd för vårsolen och lite mindre gödning" blev rådet. Vi får hoppas på lite mindre vinter så kanske den kommer att blomma av attan nästa sommar. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar