måndag 5 september 2011

Dags att träda till handling igen

Trädgården har legat i träda någon månad. Ogräset har inte varit sent med att lömskt smyga sig fram, sprida sig när vi har varit fullt upptagna med bröllopsbestyren. Men nu är det dags att sätta ner spaden en gång för alla. Rensa ogräset två gånger det är redan en gång för mycket! Om några dagar hoppas jag att detta är ett minne blott. De rostiga plåtkanterna, som ligger uppe på jorden, ska ner och gränsa av mot grannens skaftväg. De tre nyinköpta, presentkort i bröllopspresent, buxbomskloten ska stå mellan grusgången upp till entrén och gräsmattan. Införskaffa lite mer gräsmatta.. började de inte regna bara jag tänkte på gräs! Förlåt!
White new dawn, den vita klängrosen, växer visserligen som ogräs men den fick stå kvar. Varken blommor, inte knoppar har den så det var nära att den rök också. Jag ska ta mig till Slottsträdgården i Ulriksdal någon dag och fråga om det blev fel gödsel, för lite uppmärksamhet eller ville den bli till en Törnrosahäck runt vårt "slott"?

Japanlönnen har fått fnatt! Påminner om Halvans hår, lite på ända, med sina grenar som har ränt iväg uppåt. Å inte får man klippa den heller enligt böckerna. Men jag tror det blir en liten frisering, jag berättar inget för den. Så hair kan den ju inte se ut!
När vi kom hem från bröllopsresan så hade vattenkokaren och kaffebryggare gett upp. Bägge läckte vatten, ungefär som de hade gråtit en skvätt för att vi var borta eller så blev de väl lite rörda av bröllopet! Praktiskt nog så hade vi.. Just det, fått ett till presentkort i bröllopspresent. Så vi drog till Expert och inhandlade två nya röda kompisar till OBH:s chilliröda brödrost.
Carin skrev ju om att vår jakt på lampa över matsalsbordet för några dagar sedan. Mitt förra lampförslag tyckte ju Carin var lite, men bara lite, för kitschigt (den på bilden ovanför, "Premier"). Nu stod vi där i Miobutiken och kollade in kristallkronan som vi hade valt ut, med prismor, svartkrom, och tyckte "jaha, var den inte roligare än så!" Man blir lite orolig när man byter stilinriktning så ofta!
Men så hängde den där! "Maryland"! Inte fullt så kitschig! Passande så "drar" ju namnet med lite fantasi åt giftemålsplace på utländska. Klara prismor, inget svart krom. Och så är den, hör och häpna! Bestyckad med 12 stycken GU4:or med elektronisk transformator som går att dimra. Man kan ju inte bli annat än lyrisk! Praktiskt nog så har vi fått ett presentkort...
Som ordningssam svensk kan man ju inte bara slänga ett skrynkligt, slarvigt ihopsatt kvitto. Det blir till att ta hem det, plocka isär det, stryka det och sätta ihop det igen med kanterna i linje med varandra. Sedan kan jag med gott samvete slänga det. Tänk om de som rotar i våra sopor för att kartlägga våra liv hittar ett så illa ihopsatt och skrynkligt kvitto. Vilka konsekvenser kan det inte få när nyheterna läser upp SCB:s enkät om hur vi svenskarna kan ha börjat ett sönderfall under ytan. Kvittot är från Italien, en mycket stor kedja som heter "Acquisto" ;) P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar