torsdag 22 september 2011

Tre klot och ett silver.

Som de tre visande männen får buxbommarna leda de som spankulerar upp för gången till entrédörren. Mjuka och goa om någon skulle krypa hem och hamna ur spår mot slutet. Om någon tröttnar på vägen kan de nog användas som huvudkuddar också. Mycket praktiskt!

Carin har redan visat ett par bilder på Silverpäronet, före och efter det att hon hade klippt det. Här har jag nu också det stora nöjet att kunna visa gropen. Efter 70 centimeter gav jag upp och tyckte att det fick räcka för att gräva ner silvret. Bakom står de tre buxbommarna i en svag vänster uppåt böj.

Det har blivit mycket rensning sista tiden. Det senaste som blev rensat var längs grannens plank. Det ska fyllas på med grönt och sten. Vi började med två vita klematisar, Albina Plena. De ska blomma både vår och höst om vädret är snällt.


Klematisarna har fått lite stöttning. Tre vägledare även här, även om de är av det lite mer striktare slaget. Den närmaste har också blivit upplyst av Markslöjds spotlight "Marcus". Till höger syns en av fjärilsbuskarna "Black night". Fjärilsbuskarna har nu blommat i över två månader.


Mera stenmjöl och kullerstenar har täckt den leriga jorden. Rönnsumaken har också fått sig en kullrig stenring runt foten.


Vattenkranen har kommit ut ur busken. Kranen var tjusig täckt av något som jag rensat bort. Kanske blir det en gulbrokig benved eller en järnek som får skyla tappen. Kanske blir det bägge två. De kan nog bli tjusiga ihop. Gräslöken frodas i sin kruka.


Idag var jag och hälsade på hos en kund, SWECO. Den här bilden hänger i deras fikarum sedan många många år. Först nu tittade jag lite närmare på gårdspumpen och såg att det är samma märke, AHG, som vår. P

1 kommentar:

  1. Åh vad fint ni får det! Tänk att få besöka er trädgård om ett par år när den växt på sig, det kommer bli super!

    SvaraRadera