onsdag 13 juli 2011

Putsat, klart för kryddning!

Nu börjar murarna under altanen bli klara. Här har "smell centret", kryddlandet fått den sista putsningen. Nu är det bara att lägga platonmatta på insidan mot muren, fylla med jord och sedan är det bara att krydda på!

Muren nere i amfin har också putsats. Här gick det rätt bra..

men längst bort var det lite jobbigt. Det är bara 40 cm upptill altandäcket så här vara det krypa och ligga på sidan som gällde. Nu ska sista brädan dit vid trappan, lite svart markduk och lite sten. Sedan blir det pricken över i med lite ljussättning.

Här har avenboken börjat bli lite grön runt Carins altanrundel. SHG på gårdspumpen är nog AHG och står för August Hanssons Gjuteri i Halmstad. Gårdspumpen har sett likadan ut sedan den första från slutet av 1800-talet, upphörde 1979. Grannen sa direkt "nu får ni måla den i den riktiga gröna färgen OCH de guldfärgade ränderna". "Valkarna" på tvärsan ska var guldfärgade!

Slangen, som ska försörja trädgården med vatten slingrar sig fram som en svart orm. Den första stockrosen har börjat blomma. Gul blev den.

Köksträdgården har fått marken utjämnad sedan flytten av häcken. Än så länge står en röd pinne kvar. Om pinnen står rätt till 100% vet vi inte men vi och grannarna har korsmätt åt alla håll och kanter och är nöjda med läget.

Ingen skräphörna utan "justererian" och mycket brahasaker än så länge! Armeringsjärn, cement, murbruk, lecablock, slägga, spräckkil, träbitar för att palla under blocken innan de har torka i rätt läge och mycket annat smått och gott! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar