måndag 18 juli 2011

Massor med utkast


Innan Carin och jag drog iväg på huppegupptäcktsfärd till vallonstaden, gravhögar och slott så hade vi några vänner hemma på middag. Äntligen var det väder för en sittning i loungegruppen från Utvalt. Det lilla brickbordet från Linum får duga ett tag till. Till en drink räcker det till.


Middagen dukades för 15 personer i uterummet och det räckte också till.


Vi fick goda viner och en bukett lysande gladiolius.


När jag fyllde år fick jag en Curcuma, gurkmeja, av äldsta sonen Pelle. Placeras ljust men inte i direkt sol och näring under blomningen. Pelle däremot klarar av att sitta i solen och äta GI-mat hela året runt!


Nu har vi fått.. fått och fått, vattenutkastare runt hela huset och tomten. Sex stycken blev det tillslut. Vi har försökt placera dem lite dolt. Här så nära stuprören som möjligt (även ett längst bort)..


och här i avenbokshäcken. "Vattengrannen" som hjälpte mig ville göra allt väldigt praktiskt och placera dem högt och hänga slang runt dem alla men se det ville i nyttjarna. Slangen får allt följa med..


utom här uppe i köksträdgården. Här kan den få hänga fram helt praktiskt. Här blev det provvattning och vad hände då? Jo det började naturligtvis regna! Det var bara att sluta med uteprojekten och gå in och måla loftsängen istället. Hela slingan på 60 meter slang, kopplingar och utkastare är provtryck och checkat. Nu ska slangarna grävas ner också innan det är helt klart. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar