onsdag 6 juli 2011

Kullar i skymningen

Gången mellan entrén och altanen håller på att iordninggrusas. Först måste man fixa till kanterna. I högra kanten, längs med huset, så går el och vatten ut på ägorna. På vänstra "flajen" så är ett av de vägval man ibland måste göra här i livet. Kan man inte välja så hamnar man i det som ska bli "smell center" s k kryddland. Grannen kallade det för graven!

Så här såg det ut innan de stora förändringarna började. De påträngande, skarpt lysande röda pelargoner står som ett blommigt varningstecken längs kanten. Och gröna papperskorgar till höger med.. gröna ärtor i.

Här kan man se "connection center" för el och vatten. Den komplicerade eldragningen skickar elen ut i trädgården. Tre trådar av de som går i kabeln försörjer friggis med el, de andra trådarna tänder lamporna i trädgården. Vi kör all belysning med LED-lampor så det är inga stora förbrukare som ska drivas. Vattnet kopplar man in till vattenutkastet till den lilla mässingspludivutten som skruvats på 1" PVC-slangen i botten. Vattnet flyter sedan ut i ett "flow media" ut till de olika uttagen runtom på ägorna. Tre, kanske fyra uttag ska det bli. "Aldrig mer än 8 meter slang" sa grannen som sysslat med vatten i hela sitt liv. Vi får nog tulla lite på det. Två luckor ska läggas ovanpå och dölja virrvarret ;)
En vy från en sned riktning över det blivande "smell centret". Speciellt märks den väl avvägda uppställningen av spadens jämnviktsläge och dess utstrålning.. "Redo, skyffla med mig, nyttja mig!"
Och här från en annan sned vinkel. Muren nere i amfin är nästan klar på denna sidan trappan som går upp på altanen. Gräslöken döljer förtjänstfullt det sista hålet där en toppsten saknas. Sedan ska den där smeten på ytan så den blir vacker. Jag avskyr det och är totalt värdelös på att få det att fastna ;( Det går bra när man kan lägga stenen ner och kladda på den!

Skymningen kryper närmare. Man kan urskilja de karakteristiska mjuka kullarna som bildas när man tippar 0 - 16 mm grovt, skarpeggat material. 8 kullar i väl avstämda kullar om 113 kg styck kan beskådas av betraktarens skarpa ögon. Nionde kullen döljs omslukad av skottkärran men kan förstås finnas där. Den döljande skottkärran skänker bilden en spänning som är svår att ta på. Märk.. hur skottkärran motstridigt dölja, men med skänklarna, raka, sedan böljande som kullarna, vidare till det rundade hjulet och ut i en never ending omloppsbana runt navet och framhävas av den blanka zinkplåten. Hmm.. åter till verkligheten. Kullarna, blandkrosset ska jämnas ut och på det ska 4 - 8 mm bergkross läggas. Kittlar fortfarande dödsskönt under fötterna! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar