fredag 29 april 2011

149:- med luft!!

Man ska inte lita på en rödmålad pinne!
När våra grannar skulle bygga sin altan så började deras snickare med att mäta ut den. Då visade det sig att den häck som Carin så generöst fick sitt diskbråck av står käpprätt rakt men käpprätt fel.
Vi gick efter den rödmålade pinne som stod där pinnen med tegelstenarna står. Vi gissar idag att den markerade där grannarnas avgrusning, väg, skulle göras. Tomten verkar den iaf inte ha markerat. Vi har inte så många tomtrör kvar och de som finns sitter i ytterkant av vår respektive grannarnas tomt. Alla tomtrör inne på tomterna och det som satt mellan tomterna vid Salstavägen trycktes ner i den gamla sjöbottnen under bygget.
Det blir ganska grovt att mäta på kartan och när Fredde och jag gjorde en snabb koll från västra tomtgränsen respektive östra tomtgränsen så hamnar vi vid de två längre pinnarna till vänster.
Det blir till att gräva upp och rätta till men först blir det nog till att ringa lantmäteriet för en utmätning.. ska vara utsättning.


Nice är nice!
Butiken, Utvalt, som vi köpte loungegruppen av döper sina möbler efter städer annars kunde man uttalat Nice som nice. När vi tittade föra året så fanns klädseln enbart i natur. Iår finns den i grått och rött också så det blev sofistikerat grått. Nu ska vi "bara" fixa till ett bord också. Snöskyffeln.. ja det är ju april fortfarande;)


Det blev ju punka på skottkärredäcket på min fars gamla skottkärra.
När jag var och handlade annat på Bauhaus så passade jag på och tittade på ett nytt hjul. Så vid entrén ligger det skottkärror för 149:-!! Nya från Ekeby! Det är t o m luft i hjulet! Ett nytt hjul kostar mellan 179:- och 259:- så valet var inte så svårt. Liten och nätt, lite kort i skänklarna men passar perfekt på vår lilla tomt. Eftersom jag har orangutangarmar, når precis ner till händerna, så måste jag lyfta skänklarna lite hela tiden annars slår stöden i i marken. Så lite träning inför beach 2011 blir det;)
Bakom kärran så har nu planterats lavendeln, Hidcote Blue 40 cm mörkviolett, tillsammans med rosa rosorna och de vita vitpyttorna. På bilden är lavendeln än så länge bara utplacerade på sina platser längs med Offerdalmuren. P

4 kommentarer:

  1. Men så irriterande att behöva flytta häcken...men men. Vi upptäckte vid utsättningen av huset att vår och grannens gemensamma gärdesgård sitter ca 40 cm in på vår tomt, dvs huset hamnade inte 3,5 m från gränsen om staketet varit gränsen...och ingen av de som ägde husen när staketet byggdes bor kvar....Men det löste sig.

    Skönt att se att fler har trädgårdar som mestadels är grå. Vi har också sån snygg soffa, köpte med vita dynor (avtagbara som tur är) men så i slutet av sommaren förra året reade de ut grå så vi köpte ett set med sådana också. SuperNice!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Som Anna säger, kul att se andra som gör trädgård från scratch. Det är bra för inspirationen nu när allt mest går i jordgrått och grus grått här hemma:)
    Snygg soffa!

    SvaraRadera
  3. Hej där! Trist med häcken... I vår slänt går det inte så himla fort framåt. De stackars stenpartiväxterna jag köpte kämpar för sin överlevnad, torrt som fnöske har det varit och vattnet har bara runnit iväg och dragit med sig jorden...hrm. Inatt var det dessutom frost så vi får se vad det blir framigenom.

    Nu har vi stora problem med värmen igen, eller rättare sagt, det verkar som om vi inte har värme alls. Pannan är nog ett riktigt måndagsexemplar :-(

    Ha det gott! Kram L

    SvaraRadera
  4. Hej
    Zinklådorna är köpta här på vår stora VI-affär som även har trädgårsdel, så tyvärr inte på någon stor kedja. De hade inte heller någon lapp med märke på...

    SvaraRadera