lördag 8 oktober 2011

Lagd platta ligger


Nu är skiftningarnas tid förbi! Lagd platta får nu ligga! Jag var inte helt nöjd med förra läggningen så några plattor fick maka på sig och fick en ny placering. Hoppas att det inte ska känna sig kantstötta och få några men för livet. Carin godkände en "ickerak" kant mot huset. Hoppas den ska ge lite liv åt de hårda materialen.


Rampen upp har fått sig lite mer stenmjöl och avslutar mot skifferplattornas raka kant. Det ska toppas med fotvänligt gårdsgrus men först lite bergkross för att hålla gårdsgruset på plats.


Det blev till att mäta in brunnarna. Kan ju vara bra i framtiden att veta ungefär var de ligger. Det blev inga plattor över utan de försvann in under täcket...


av stenmjöl och bergkross. Carins Askungenfötter tyckte inte att bergkrossen "kittlade dödsskönt" så vi ska lägga lite mjukt gårdsgrus överst.


Carin och jag har fått varsin avslutande sida på plattläggningen. Här är min osymetriska sidan som vetter in mot trädgården. Den andra uppstramade, raka, stilrena kanten möter gästerna som tar rampen upp och ger dem en förbryllande kontrast mot den svängda rampen och de klotformade buxbommarna. Helt i linje med rundeln som avslutar altanen på husets motsatta sida som går i bjärt kontrast mot funkishuset skokartongsform.


Här är en detaljbild på naturmaterialens möte utanför entrédörren. Skifferplattor, naturgrus 11 - 16 (till höger), stenmjöl 0 - 4 i springorna och bergkross 4 - 8 under entrédörren. En naturlig plats för möte av olika karatärer. P

1 kommentar:

  1. Åh vad snyggt det blir. Vad duktig du är Peter som pysslar och pusslar så med stenarna och gruset.

    SvaraRadera