tisdag 25 oktober 2011

Nytt syltprojekt följer gatstenarna

 Gatstenarna ligger och gottar sig i stenmjölet, formade till ett svagt leende. Leendet möter gäster, vänner, nyfikna och en och annan salamiförsäljare.

 Gatstenarna har också fått en form av en båge.


Det var ett väldans vridande, vändande, begrundande innan man får rät(t)sida på stenarna. De har ju så fantastiska mönster, färger, former.. man bara gråter höjdlöst när STENEN man hittat inte passar på millimetern eller är något felvinklad för just DEN utsökta platsen. Men efter åtskilliga timmar har man blivit härdad. Då åker vinkelkapen fram med kapskivan som är beströdd med diamanter, fixar ett knivskarpt snitt, åså några knack med lilla "stenhackaren" så är det fixat.

 Vi ska fylla på gatstenarna i en välkomnande, lätt bågformad gång ut mot gatan.

 Några provläggningar har det hunnit bli. Något åt detta hållet blir det troligen. Ja hållet är ju givet men stilen blir nog såhär.

Det blommar och lyser vackert i en del av rabatterna. Så fort kylan har slagit sig ner i marken ska den gamla kantstenen, som sticker upp vid Carolapäronet, plockas upp. Stenen sticker upp lite men ner mycket mer så den är lite tung och gräsmattan så mjuk så mjuk.


Vi har gjort ett första utkast på ett nytt projekt, syltprojekt (ordet delvis lånat från Elof Lindemans sedemera avskedade skyltmålare som bl a skulle skriva "Skyltfabrik" men det blev "Syltfabrik". Det var länge sedan. Jag tror det var så)! Plåten har blivit kapad, bockad, påsvetsad med ben, putsad, målad, ordtestad, borrad och målad en gång till. Nu ska bara bokstäverna skruvas dit efter det att den har torkat. Sedan åker den uuut.. på sin plats vid entrén! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar