tisdag 16 november 2010

Uterummet nästan klart (och lite om el och spotar)

I helgen sattes de sista delarna till uterummet ihop. Dvs. de delar som fanns, vi saknar dock glas till enkeldörren, men har istället ett stort glas över. Men efter kontakt med Classicum så sa de att vi kunde ta det stora glaset till en glasmästare och skära till rutor till enkeldörren av det på deras bekostnad, så Peter har lämnat in det.




Uterummet är på ca 17 kvm och man går ut i det från vardagsrummet. Till vänster (innefrån sett) finns en dubbeldörr som ska gå ut på trädäcket. Nu kan det göras färdigt i och med att uterummet är klart.



Rakt fram finns också en dubbeldörr och vi har tre takluckor. Vi tyckte att det var viktigt att kunna ha korsdrag annars kan det nog bli väldigt vart på sommaren.



Och här till vänster är enkeldörren som vi f.n. saknar.

Det som också återstår är att lägga klinker på golvet och sedan ska också golvet och sidorna på golvet isoleras.

INREDNING


Sedan väntar inredning av rummet. Vi ska ha ett matbord med dessa Harola-stolar från IKEA.




De här kuddarna har vi köpt till uterummet.



Och även dessa röda/rosa. Alla kuddar från Himla.




Den här lampan hänger just nu över vårt matbord, men den ska också få flytta ut i uterummet sen. Vilket innebär att vi ska ha en ny lampa här inne, men den har vi inte hittat ännu.


EL OCH SPOTTAR

Idag har vi haft elektrikern här.



De har flyttat på några spottar, de satt inte i kåporna som ska skydda om det skulle bli varmt kring lamporna. Nu sitter de också mer som vi vill ha dem placerade från början också. Hrm... snygga hål, men det ska spacklas och målas om på fler ställen i taket i köket.



De bytte också ut vridströmbrytarna till dimmern i köket och WC/Dusch till tryckknappsdimrar istället. Lock på eluttagen i bad och dusch fick vi också. Vill helst inte se fula kontakter alls, men nu blir det lite mer diskreta.
/Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar