lördag 27 november 2010

Och hon blev vår!

Mina ansträngningar om hur jag ska få vår walkinminiclosette att räcka till för alla Carins plagg blev ungefär som ketchupflaskaeffekten.. hela lösning kom på en gång. Carin har varit på färganalys.

Av Carins sjuttiotolv plagg så är nu TVÅ stycken godkända. Det är ett grönt joggingset, munktröja och brallor, i plysch inköpta på Bik-Bok. Carin har också en väska i grönt som också är färggodkänd. Några scarfs har hon också men det kan ju bli lite dragit om rumpan. Hade det inte varit för att det inte finns några kläder som passar en ”vårtjej”, Carin är ”vår”, så här dags på året så hade jag sett fram emot mellandagsshoppingen på outleten i Barkarby.
Carin ska också gå på stilanalys. Nu suckar ju Carin varje morgon ”Jag har inget att ha på mig”. Såå.. jag vet ju att hon iaf har ett joggingset att sätta på sig!! Tänk om ”stildonnan” säger ”joggingset.. nene!” Då kan vi ju fortsätta att leva i våra resväskor och bygga om walkinclosetten till "svetteria"!
De två sista vinklarna till uterummet dök så äntligen upp. Allt är nu monterat. Lite justering blir det men det får anstå till våren. Då kan vi också montera gasfjädrarna till den automatiska lucköppningen. Gasfjädrarna måste tas bort när det är kallt. I uterummet är det nu åtta grader varmare än utetemperaturen.
Tyvärr slocknade stora delar av huset nyss. Då blev det minus tre grader, bara fyra grader varmare. Det tog lång tid att hitta felet eftersom det var sprida delar av huset som slocknade. Torktumlaren (men inte tvättmaskinen), spisen, kylen, frysen, diskmaskinen, spottarna i köket (men inte micron, ugnen, köksfläkten), vardagsrummet, arbetsrum, wc, vårt sovrum, uterummet, arbetsrummet. En av de tre 20 ampers säkringarna som sitter ute i elskåpet hade gått. Tyvärr så var proppen en fruktansvärt egoistisk typ och vägrade att skicka iväg den lilla blå ploppen i mitten, så den såg hel ut. Som tur är så är Carins syrra Ewa här med sina barn och Adam håller på att utbilda sig till elsnubbe. Han tog kommandot och tog ett snack med sin handledare så 20 minuter senare hade de allt under kontroll. Det blev till att åka och köpa nya proppar. Vi bytte alla tre för säkerhet skull.
På måndag blir det till att ringa vår elfirma och stämma av hur mycket som det kan gå på varje grupp. Kan kanske vara 4600 watt.
I veckan var målaren här tre gånger. Spackling, konstaterade fel färg (färgnummer) och spacklade lite mer och sedan målning. Köket blev bra men i tvättstugan krackelerade färgen. De får måla om när de är här och fixar efter det att trappan har plockats ner och upp. Utbytet av tapeten i vardagsrummet blir ju otroligt bra. Undrar hur de gör?

Nu har det spruckit mer kakelplattor vid toastolen i wc/dusch. Denna gång på vänster sida. Alltid kul med lite omväxling på felen, från höger till vänster sida. P

1 kommentar: