torsdag 30 juni 2011

En rapp på en trapp i duett

Äntligen har vi nu kunnat ha ättest nere i Amfin. Matgruppen har kommit på plats. Glasbordet vi hade här tidigare har vi nu lyckats sälja. Vi köpte en grupp på rea i höstas där vi bara var intresserade av stolarna som bekväma sol- och lässtolar, syns på näst sista bilden (svarta utan dynor). Pannkakor fungerade mycket bra här nere. Hoppas att det funkar med lite tyngre rätter också.

Nu har det blivit dags för ett par trappor till. Här är det norrtrappen som har börjat anläggas. Spaden står som effektivt stopp.. trodde jag. Carin försökte ta sig förbi. Säger väl mer om hur det ser ut runtom på tomten med allt byggmaterial. Som en hinderbana!

Södertrappen gjordes till en del redan förra året. Så nu blev det rappning på stegen till en början. Muren under altanen börjar slingra sig rakt fram. Bortre änden ska sluta där kryddlandet tar vid.. eller runda det? Vi får se om några murblock.

Även norrtrappen fick sin rappning och sedan även stegbeklädnad, skiffer, 300x600x40 från Flisby. Samma som är beklädnad på muren runt amfin.

Även södertrappen fick sina steg ytade och muren växte till sig lite grann

Så här ser Amfin ut som arbetsplats från oben.

Här är oceanien från balkongen. Amfin längst till höger. Idag är det ett år sedan slutbesiktningen. Det minsta färdiga huset som vår besiktningsman någonsin hade sett. Igår gick vår s k "felrapport", fel som enligt oss är kvar att åtgärda till LB-Hus. Vi frågade LB-Hus eftermarknadsrepresentant vid förra mötet, ca 2 - 3 månader sedan, om det är ombesiktning som gäller då när de inte ville fortsätta att.. Det var väl den ej beställda klinker som de lagt in i lilla toan och i tvättstugan som det föll på egentligen. Vi fick ett brev presenterat för oss vid det mötet om att vi hade personligen godkänt det inlagda klinkern på plats. Vi vet att vi inte har varit där och godkänt det. Kakelläggaren bekräftar det och säger att han fått det levererat av LB-Hus att lägga in. Förvånansvärt bra minne har han.. va orättvist, men bra denna gång!. Så på frågan om det var ombesiktning som gällde nu så sa han ja. Efter det har vi fått ett kryptiskt mail om delade meningar och hur "Italiensk lera är grå och kan vid hög temperatur ändra färg men det är samma grå lera". P

1 kommentar:

  1. Hej,
    vi har snart också bott i vårt LB-hus i ca ett år och har ett bra tag försökt få tag i eftermarknad. LB-Hus lägger ner stora delar av sin verksamhet i Sthlm och allt som har med kundrealtioner prioriteras bort. Tvärr kommer detta antagligen vara början till slutet. Mitt tips är att ligga på som en igel för att få era saker åtgärdade innan allt läggs ner.

    Tack för en bra blogg! Den förgyller arbetsdagarna och ger insperation.

    SvaraRadera