måndag 20 juni 2011

Marksten blir till brunnsring

Den översta brunnsringen blev delvis sönderslagen när grannens enorma ek föll över vår tomt. När LB-Hus fällde eken hade man lagt upp..

några stammar som skydd. De ligger strax till höger om den röda containern och brunnen är alldeles bredvid till vänster om dem. Vi trodde brunnen hade klarat sig men..

Oj, Carin gick förbi! Hon är ute och provar om bröllopsmakeupen klarar trädgårdsarbete. Gräva lite jord och bära krukor funkade alldeles utmärkt. Tårar har den inte blivit testad för än så länge.

det hade den inte. Bitarna från ringen ligger fem meter närmare jordens mitt, i brunnen, så vi lagar med markbetongstenar istället.

Jag smetade dit ganska grovt med betongen så kan man dra av ytan lite senare med en träbit.

Och det funkar bra om man inte ligger och drar sig på morgonen och sedan vägrar att gå ut när det regnar! Tids nog får man ju gå ut iaf och då har det brunnit ihop för mycket för att få en fin yta. Det blir till att fixa till. Fredde har gjort ett nytt lock till brunnen som blidde rött, väldigt mycket rött! Vi får blanda i lite svart till nästa lager och se om det blir bättre. Vi ska hitta rätt gröna färg till pumpen också. Jag ska ut och leta om det finns någon krona på pumpen som man kan måla i guld också. P

1 kommentar:

  1. Hej! Tusen tack för blomhjälpen!! Och vad kul att du skrev en kommentar hos oss så jag hittade hit!! Alltid kul att läsa nytt!!
    Ha det gott!

    SvaraRadera