fredag 3 juni 2011

Nyfiken tomtinspektion

Dags för häck mellan oss grannar! Det började bli ont om Avenbokshäckplantor i plantskolorna så nu kunde vi inte smita undan dikesgrävningen. Fredde fick som vanligt börja och kraffsa en ränna för en vecka sedan och sedan vattna och luckra med korpen (hackan). Och igår blev det sedan hårdkörning. Vår granne Linus "tuggade" till i ett rejält tempo! Baltzar von Platen hade omgående skickat bud efter honom om det inte hade varit några år försent för Göta Kanalbygget! "Lunch.." sa Jessica, Linus äkta hälft, "..blir det inte förän häcken är på plats!" Samtidigt som hon slängde sig handlöst ner i det 30 cm djupa diket med spaden i högsta hugg.

Och otack är världens lön! Efter tre timmar och 43 minuters grävande och ivägkörande av massor drog Jessica iväg i 20 minuter för att köpa en present med sina söner och när de kom tillbaka så var häcken nere med gröna sidan upp! 23 säckar plantjord, naturgödsel och ett otal skottkärror med jord samsas med plantorn i diket. Både Linus och Jessica skippade sina träningspass med maskiner DEN dagen och jag fick mig ett.

Grått hus krävfa lite färg. En röd ormhassel får bl a bilda fond mot väggen.

Kullerstenskanten som den ser ut idag med strandtriften i öar och stockroserna i halvöar. Halvöarna ska gå ut i gräsmattan och bryta av den annars raka kustlinjen. Längst bort står ett par vinteriberisar som man kan se i bakgrunden på bilden ovan med ormhasseln.

Precis som brandkåren alltid gör sina inspektionsrundor för att kolla nybyggen så har traktens iggelkott gjort sin. Vår granne Linus med nyfikne sonen Hugo som utkik på axlarna tog bilden när "Törnrosa" uppgivet kollade in ytterligare ett av de ofärdiga, oöverskådlig projekten! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar