torsdag 27 januari 2011

Ny röd i trapphuset!


Så har vi fått trapphuset målat i S 3060-Y90R. Slask, rätt över tapetlager två, fem månader gammal tapet. Vi hade en liten diskussion med LB-Hus över om tapetskarvarna skulle spacklas men vi har inget emot de skarvarna så vi skippade det. De andra ytorna vi har i huset som är målade har microlite, väv med en mycket fin yta, som grund. Snyggt, snyggt, snyyyyggt! Men dyrt!

Nu kom det fram liite mer än tapetskarvarna som inte var lika snyggt. Det är många gipsskarvar i ett trapphus, uppe och nere på väggarna, över- och underkant på bjälklaget, några skador på gipsen, en blockskarv (ytterväggen) har satt sig och tapeten skrynklat sig. Att det skulle framträda så mycket sådana skador och skarvar hade vi inte räknat med!
Vi har väntat i sex månader på att få trappen och den trasiga tapeten fixad för att äntligen kunna hänga upp de tre cafélamporna i trappen! Va träligt!

Så här såg trapphuset ut när trappen blev justerad för ett par månader sedan.

I julhelgen hade jag turen att få diskutera injustering av golvvärme med några familjer som har bott i några år. Innan helgen tog slut hann det bli fem familjer.
Alla familjerna gav upp på det ena eller andra viset!
En familj ringde efter specialister och de andra lever med att golven är olika varma.
Själva har vi inte fått upp värmen i matsalsdelen. Frosten på tröskeln har vi bara haft en gång men den kan vi vara utan. Vi väntar på svar vilken termostat det är som ska styra den delen. Troligen är det den som sitter i köket men det verkar lite konstigt om det är den eftersom köksgolvet är klinker och matsalen är parkett. Det kanske är fördelaren inne i
GolvVärmeFördelaren som är fel injusterad och inte skickar ut tillräckligt med varmvatten.
Vi har haft det varmt på golvet i hallen så i början av veckan sänkte jag ett blyertsstreck. Resultatet blev att golvet i arbetsrummet blev varmt. Slingan i vardagsrummet går in en bit på klinkern i hallen och där blev det också varmt. Så nu har jag sänkt ett blyertsstreck där också så nu är det bara att vänta igen.


Carin saknar en klocka i badrummet sedan vi fixa klockan på köksväggen. Så jag har tagit fram påsen med delarna som jag köpte i samma veva. Jag har plockat ut alla delarna.. alltid en början. P

1 kommentar:

  1. Trist det är när det inte fungerar som det ska.

    Hos oss känns det nu som att vi fått ordning på värmen - äntligen. Man får väl anta att strulet berodde på en kompressor som inte fungerade alls från slutet av november till slutet av januari.

    Har precis första roliga elräkningen för december på 6500 kr, suck. Det lär komma en till för januari...

    Hoppas allt löser sig för er! Kram L

    SvaraRadera