tisdag 11 januari 2011

Snö ute och inne!


Snö har vi ju fått en del av redan denna vinter men vi har haft där ni inte har.. får vi hoppas! Och det är på aluminiumtröskel innanför dörrarna i matsalen ut till altanen.

En sista bild på julen denna jul. Maffiga istappar har vi och vi vågar inte röra dem. Med aluminiumprofil och glas så känns det inte som om man ska dit och bryta och bända.
My secret day började med en tripp till Fotografiska museet. Det var där ABBA-museet skulle ha varit men som det inte blev något av med. Fashion var en av utställningarna. Lady Warhol en annan, Andy Warhol omgjord till kvinna.

Hjärtat begrundar foton i sina stilanalysiska kläder.
Det blev en promenad tillbaka till city. Vi kryssade genom Gamla Stans gränder och mellan massor av ryska turister. Först blev det mat i gamla stan på Tapas Bar innan vi drog in på NK:s rea. Carin lyckades till slut hitta några plagg.
En lång avslappnande fika på Plaisir innan vi gick vidare till...

Spaghettioperan Regina med sin uppsättning av Trollflöjten. På scenen Pamina, Prinsen Tamino och Papageno. I pauserna serverades mat. När man kom var förätten, gazpacho, dukad. Efter första akten kom ensambeln in med varmrätten, papadeller. I andra pausen blev det kaffe i lobbyn och när man kom tillbaka till sitt bord så stod efterrätten, "fruktensallat in grose bitar", serverad. En lång och skön dag med kulturellt, shopping och mat. Tack hjärtat mitt!

Innan vi lämnade Stockholm för en tripp till Götet så hann jag göra en stresstest av WalkInC, sju klädbyten på elva minuter måste väl vara väl godkännt. Däremot höll det omgående på att bli WalkInAndOut för mina gamla skjortor.
Vi får se när vi kommer hem om de har blivit hånade, baktalade och utröstade av de andra kläderna och tillslut hamnat i en annan "hemlig" garderob för att senare få chansen att komma tillbaka och hämnas. P

3 kommentarer:

  1. Hur har ni lyckats få snö på insidan av altandörren?

    Riktigt kallt där? i vårt lb-hus fick snickarna lägga i extra isolering på golvet runt altandörren då det var riktigt kallt precis där, är väl inte direkt lösningen för er då ni får vatten där istället isåfall

    /Clas

    SvaraRadera
  2. Nja, egentligen är det inte snö, utan is. Vi gissar att aluminiumlisten var så kall att den nog fuktiga inomhus luften frös till is på listen när det var sådär riktigt kallt. Helt klart är i alla fall att det är något läkage så att kall luft kommer in utifrån.
    /Carin

    SvaraRadera
  3. Ungefär som hos oss då, men vi hann inte få någon is...

    hos oss lossade snickarna listerna på golvet runt altandörren och fyllde på med extra isolering, detta är också ett lb-hus... blev en enorm skillnad, så det är ett litet tips..

    /Clas

    SvaraRadera