tisdag 24 april 2012

Not good but maybe goodwill!

Tryckdimmer nummer två, wc/dusch (bilden från badrummet), har nu gett upp i sin förtvivlan med att skänka oss lite ljus i tillvaron. Den första tryckdimmern, den i köket, gav upp efter ungefär ett år. Och nu då nummer två, efter drygt 18 månader. Alldeles för kort hållbarhet för något så dyrt, ca 1500:- på Bauhaus. Vi gjorde ett försök med att ringa direkt till Kumlins som hade elentreprenaden åt LB-Hus på vårt hus men det var nej. De hänvisade till Gar-Bo när det gäller garantier eftersom deras garanti var mot LB-Hus och den försvann iom deras konkurs. Gar-Bo sa nej, bara skador som prövas mot försäkringsvillkoren. Halvt basbelopp, ca 22.000:- per skada! Efter en följdfråga om "goodwill" på ett från dem kryptiskt svar så blev det "goodwill"! Så nu är det bara att ringa runt till respektive leverantör och hoppas på deras goodwill. Först ut blev elleverantören, som jag pratade med igår. De ska återkomma. De höll iaf med om att hållbarheten var alldeles för dålig. Om de godkänner så får jag ringa vår elektriker som har hjälpt oss med andra ledningsdragningar, uppsäkringar mm och hoppas att han har tid innan mörkret kommer krypande igen.

Är det någon annan som har testat att vända sig direkt till leverantörerna som Siemens, Husqvarna, NIBE, LK mm och fått någon goodwillrespons?

Fotplåten på balkongen ska jag skruva loss någon dag när det blir tid och ta med till någon plåtslagare. Plåtarna ska de väl kunna använda som mallar och göra vecket lite högre upp på väggen så vattnet rinner utifrån väggen istället för in mot. Hur jag ska lösa så vattnet rinner ut från mitten av huset istället för in mot mitten har jag inte löst ännu. Det ska bli skönt att slippa ha vattnet droppande framför entrédörren, som sitter under balkongdörren. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar