fredag 13 april 2012

Fågelodlingsstolpar

När temperaturen går över 5 grader så smiter jag ut i trädgården och gör något betongarbete. Under 5 så går vi mest runt och begrundar, planerar, rensar lite, funderar på hur något kan växa när det är så kallt. Blåsippor ser väldigt "frussna" ut, alliumbladen växer nästan så man ser det och knoppar bryter fram på klätterrosor, benveden, silverpäronet och de andra än så länge små träden.

På övre bilden under de blå plastpåsarna är det grävda gropar. Det var nog ett par veckor sedan som de grävdes. Sedan har det målats och borrats i 70 x 70 stolpar i olika höjder. Vår glada granne undrade om vi skulle odla fåglar. Men se det ska vi inte. Utan det ska bl a bli vindruvor. Carin sa något annat också men jag har varit så inne i gradning och rostskyddsmålning av ändarna på pinnarna och med vilka anstånd de ska sitta så jag har förtträngt det. Nu väntar vi på att betongen ska brinna så vi kan ta bort alla stöttor. På högra sidan av stolparna ska det gå en svängd gång upp mot friggis.

Passar på och vissar entrén på hotel Arena som vi bodde på i Amsterdam. Synd att vi inte kunde nyttja uteplatsen. Carin som står och njuter långt bort har det skönt men där jag står och tar bilden är det nog inte mer än 5 grader. Och då kan man bara begrunda, planera... och gå vidare.

De enda som använde uteplatsen nu var rökarna.

Och ja.. Kaffe, croissant och muffins, ibland tre stycken (men små), var det som var mångas frukost. Själv fyllde jag på med rökt lax, äggröra, yoghurt med müsli och frukt, salami (dansk typ!), "gammal" ost (lagrad i 18 månader) och mycket god, skinka, juice och ett par capuccino.
Lunchen tenderade till att bli senare och senare på dagen. Nästan så att klockan tre väl blir till tidig middag?! Middagen blev "bara" tapas. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar