lördag 28 maj 2011

Kullersten och växter

Fredde och Peter har riktigt huggit i sten och placerat ut all kullersten längs den östra väggen. De sliter också med att fylla ut med gräsmattejord, totalt har de nu lossat åtta ton grus och jord och två ton till ligger och väntar på släpet.





Bland stenarna tror vi att det skulle vara skitsnyggt med Strandtrift och...



...Lewisia, eller vad tror ni?


Stockrosor ska vi också försöka få in längs med stenkanten i ngra grupper. Den behövs något mot fasaden som nu ser rätt kal ut från detta hållet.




När Peter planterade päronträdet, hittade han två gamla gatstenar. Nu går hjärnan varm för att fundera ut vad han ska göra med dessa. En av dem blir nog ett trappsteg upp till uterummet.





Nu har grönskan tagit fart också. Gurkorna har kommit igång...





och nu måste jag börja tjuva tomaterna. De olika sorterna har kommit lite olika långt fast jag sådde dem samtidigt. Frodigast är Chocolat cherry.




Vi har hittat lite växter på tomten som vi försöker spara och flytta om lite, bl.a. ganska mycket prästkragar och några stånd Förgätmigej som här. Jag hade ju tänkt försöka mig på att göra en äng i närheten av den gamla pumpen. Risken är att jorden är för näringsrik, men nu har Peter och Fredrik lastat ut gräsmattejord och den ska ju inte vara så näringsrik, så vi får se hur det går. Jag ska göra ett försök i alla fall, funkar det inte så får det bli gräsmatta där också.



Knopparna är nära att brista på Vitpyttan i rosenrabbatten.




Några få lavendelblommor har redan slagit ut, jag tycker att de är så vackra, särskilt Hicote blue med sin mörka färg.



Rosorna har också växt mycket och idegranen har fått många nya skott. En del rosor har börjat få knoppar. Tyvärr har vi också fått bladlöss på två stycken, som nu ihärdigt besprutas med såpvatten. Verkar funka men man får spruta ofta.



I trädgårdslanden har sallaten satt fart och även rädisorna. Dags att så en ny rad sallat och rädisor snart, så vi kan fortsätta skörda hela sommaren.

/Carin

2 kommentarer:

  1. Det växer! Och man blir så glad:-).
    Vad många fina växter ni planterar, skönt det måste vara att veta vad man vill ha...själv är jag velpelle av högsta klass så vi koncentrerar oss på gräsmattan i år.
    Ha det!

    SvaraRadera
  2. Är just hemkommen från en rejäl promenad som råkade passera hos er. Vad fint det blir - jäklarns vad ni fixar och donar. Vi väntar på offerter och hoppas på att mot slutet av veckan ha bestämt oss vem som ska få hjälpa oss med vår tomt.

    SvaraRadera