söndag 25 mars 2012

Trädgårdsjobb och After Noon Tea

I går firade vi Fredrik som snart fyller 19. Jag hade bakat lite och det blev After Noon Tea, med sandwichar, scones med lemon curd, småkakor och en cup cake (recept på min andra blogg). Det blev också premiär i år för att sitta i uterummet och fika.


I dag så har vi flyttat lite plantor. Vi fick en magnolia 'Susan' i bröllopspresent. Vi satte ner den i en pallkrage och tänkte flytta den senare på hösten. Nu blev det inte så och vi hade tur att det blev en så varm vinter. Nu var det dags att flytta den i alla fall. Vi har kommit fram till att den bästa platsen är vid gaveln på friggeboden. Där står redan en klätterros, så magnolian får vi ställa bredvid, vilken gjorde att vi måste flytta på ett par purpurklätt och en pion, så det blev lite grävande i rabatten. I pallkragen där magnolian stod var det faktiskt tjäle, men det gick att få upp den i alla fall och den har nog inte rotat sig där i vinter direkt. Vi får hoppas att den klarar flytten och att den kommer att överleva kommande vintrar. Det är ju känsligt med dem och den är ju egentligen inte härdig här i Sollentuna.


Vi ser fram emot blommorna som ska vara väldigt vackra, och det är redan små knoppar som har börjat svälla. Sedan har vi gödslat avenbokshäcken som omger altandäcket med hönsgödsel och ny jord.



Peter jobbar med några stolpar som ska sättas upp. Han kommer nog att blogga senare om det jobbet.


Efter allt jobb blev det årets första utefika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar