tisdag 29 mars 2011

Och så flyttar vi ut med utebelysning


Från LB-Hus har vi inte hört något på en vecka. Däremot ringde "tröskelmannen" från Elitfönster om tröskeln i matsalen. De var här i september när det var busväder och sa att de kommer tillbaka när det blir bättre väder och nu ville komma på fredag. Tröskeln "hänger" i luften och det vräker in kalluft in under parketten. Som värst hade vi 2 - 3 mm rimfrost på tröskelns insida.


När tröskeln är utbytt så kan vi lägga den sista biten på altanen till matsalsdörrarna.


Så fort tjälen har gått ur jorden kan vi bygga ihop altanen med uterummet. Det är stenhårt i backen så det verkar dröja ett tag till.


Det är dags att lysa upp lite i trädgården. Några spottar har inhandlats och placerats ut lite provisoriskt i trädgården. Tänker på det som Tomas, i Simon och Tomas, alltid försöker med, att göra rummet större genom att belysa utanför huset.

Ruggen av Miscanthus..


och Ormhasseln har tillsvidare fått varsin spott.


Även uterummet har fått ett par spottar som lyser upp utifrån.

Jag som tycker att tiden är för LED har naturligtvis bytt ut de totalt 140 halogenwatten (4 x 35 watt) mot knappt 10 watt (3 + 3 + 2 + 1,8 watt) LED. LED-lamporna lyser lite i knappaste laget men det får vi fixa till med tiden.

Och på söndagen var det släkt!
Fredde fyller 18 nu i veckan och vi hade släkten hemma på gratulationer i söndags. På bilden från vänster, Nicklas, Fredde, Carin, Vickan, Erik och Patrik. Brorsan Pelle måste tyvärr dra och jobba och det hade inget med att det serverades AIK-tårta till fikat! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar