torsdag 16 december 2010

Mera power i huset


Idag var vår elektriker här och fixade elen ut till friggeboden. Det är utebelysningen på friggis som lyser bortanför olivträdet i uterummet.
Elektrikern började dock inne i huset med att byta några strömbrytare och fixa några felkopplingar. Där man kunde tända och släcka från två strömbrytare så måste den ena stå i ett visst läge annars gick det inte att släcka lampan med den andra strömbrytaren. Nu går det.
Han säkrade också upp huset från 20 till 25 amperé. I morgon ska vi testa om det går att bada utan att säkringarna går.


Vi passar på att titta på tavlor ibland. Man grunnar, vrider och vänder men.. nej. Men nu så blev det som när vi såg tomten där vi byggt huset.. 3 minuter senare hade vi ställt undan "Marsians in bright light" eller är det "vi" som ser vinter komma i år igen!?


"The piano" har fått lite stämningsbelysning.


Så här ser det inte ut just nu men för dryga veckan sedan när de skulle byta ut de fem spräckta kakelplattorna. Tyvärr så hade de meddelat kakelkillen att det var en platta han skulle byta och det hade han inte grejer till. "Vi hör av oss innan kvällen" sa de. Än har vi inget hört.
Snart är det sex månader sedan vi flyttade in. Enligt GAR-BO har de sex månader på sig att fixa till felen. De har lite att fixa de här sista dagarna på året. Undrar vad som händer sedan? Man kanske får tillbaka 10% av köpeskillingen! Eller en Trisslott! Jä...t trött är man på dem! P

3 kommentarer:

  1. 10 % av köpeskillingen...ja det vore nåt det. Hoppas badet går bra!
    Ha det

    SvaraRadera
  2. Har byggt ett LB i Norrköping och vi upptäcker ständigt nya fel...trist! Senaste felet är att det är kalldrag vid golvet och stickkontakten i ett ytterhörn. LB har åtgärdat de flesta av våra påpekanden, men det är irriterande att upptäcka allt slarv.

    Vår besiktningsman påpekade att det är upp till LB att åtgärda felen under garantitidens gång, men till två års kontrollen ska det senast vara åtgärdat. Vad som sker vid anmärkning återstår att se, vi har i alla fall 1,5år kvar tills dess.

    SvaraRadera
  3. Hej igen!
    Ni har en sak att hämta hos mig!!

    SvaraRadera