onsdag 4 juli 2012

Liten men inte naggande god

 Mycket frukt blir det inte i år. Några päron och något enstaka äpple, Aroma, om vi vårdar DET kartet väl kan det bli.

 Vitpytta har vi gott om annars. Det är nu så mycket så nu ska plantor delas eller skeppas iväg hela till någon annan del av tomten. Vi har även inlett "förhandling" med goda vänner om överlämna vårdnad av något enstaka exemplar. Lavendeln har dock fritt fram att sprida sig så mycket som helst. Vackert och väldoftande!

 Bakom vitpyttan har vi nu fått upp "Stålträdet" på väggen. Det ska tuktas till form genom att vridas och bändas och belysas. Vi återkommer med ett förhoppningsvis väl tillknycklat resultat lite senare.

 Vi har börjat fylla på med grus i andra dimensioner längs med grusgångarna..

 och en och annan kruka. På denna bild är det en steppsalvia och på bilden ovanför en pelargon. Gruset som vi har fyllt på med är också gårdsgrus, som på gångarna, fast i storleken 16 - 32 mm. Några halvsmå kullerstenar har med genomtänkt slumpmässig precision placerats ut i 16/32-gruset för att skapa lite mera liv.

 I bröllopspresent fick vi dessa tre dekorativa fågelbad(?). Dekorativa var de när vi satte ut dem. Fågelbad för små fåglar blev de efter nattens regnande.

Päronen på första bilden är på vårt "Nordens olivträd", silverpäronet. Stora är de inte men å andra sidan väldigt små och söta. De ska inte ätas så söta har bara med storleken att göra. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar