söndag 8 januari 2012

Vissa rabatter glömmer jag. Andra inte!


120107 "Min dag". Julklapp till mig från Carin.
För några år sedan letade vi ihjäl oss efter cafe COMO (berättade Carin). Restaurangen vi skulle ha tagit en lunch på denna gång hade stängt fast ”nätet sa” att det skulle vara öppet. Så slumpen gjorde att vi helt plötsligt i vårt törstande och hungrande spejade tvärs över gatan och stod öga mot öga med just COMO. Ett litet café med naggande goda sallader, soppor, smörgåsar och Stockholms godaste kaffe! 

Därefter blev det en promenad från Vasastaden ner till Norra bantorget och gamla Folkets hus där "Dansens hus" numera huserar.
Där bjöds det på "Svansjön" i regi av Lars ”Benke” Rydman. 10 ungdomar, bland Sveriges bästa streetdansare, som i 1 timme och 20 minuter underhöll i en modern tolkning, prostitution och droger, till electromusik, utom introt och ”Grand finale” som var ”äkta vara”. Såå jä..a läckert!
Vill någon gå så finns det biljetter i december igen.

Sedan drog vi ut på gatorna igen. Ut och in i affärer tills vi blev utslängda.. utestängda av "klockan"! Grekisk småplock i Kungshallen blev nästa anhalt. Sagolikt gott vitlöksbröd, fetaostkräm och halloumi. Ut igen i -10 grader och i kalldraget mellan husen. Nu gick vi norrut på Drottninggatan tills vi vek av neråt på Tegnergatan och in på Rolfs Kök. Carin hade valt ut Rolfs Kök i "White guide". Carin skriver mer om deras fantastiska mat på sin "Salsta mm"-blogg. Puss hjärtat för en sköön, rogivande och upplevelsefull dag från en inte allt för tidig morgon till en inte allt för sen kväll!

Jag missade att fota snön som kom i december. Någon centimeter var det men jag hann inte med då. Men nu blev det lite, väldigt lite. Funderade ett tag på att sopa ihop lite så det iaf skulle bli en liten snöhög!

När jag har handlat på ICA så står det ju alltid längst ner på kvittot vad jag har glömt för rabatter denna gång. I veckan gick jag till baksidan av huset och fotade och såg alla rabatter vi har planerat framför mig. Vissa rabatter glömmer jag inte ;)

Handgjorda praliner som ser ut som små konstverk fick jag av Carins syrra Ewa. Tyvärr blev det inte så många konstverk kvar innan kameran kom fram för de var också väldigt goa´. Nu är de slut ;(

Elförbrukningen i december blev 2001 kW. Förra året var det ca 4100 men då testade vi och körde värme i uterummet utan någon som helst lycka. Den värmetesten "kostade" ca 1000 kW.
Värmesystemet har problem när utetemperaturen är mellan 0 - 5 grader. Golven slår mellan kallt och varmt och verkar inte kunna bestämma sig. Betydligt jämnare när det blev -10 och svag varma golv. Fast när det sedan någon dag senare blev 0-gradigt fick man gå med bar överkropp och värmen inne steg från 19,3 till 23,8 på ett kick. P

4 kommentarer:

  1. Härlig dag ni hade i Stockholm,alltid svårt när temperaturen skiftar,Ha det så bra,maggan

    SvaraRadera
  2. Det är likadant hos oss att huset har svårt att ställa in nån bra temperatur när det är mellan 0-5 grader ute.

    SvaraRadera
  3. Hej hopp
    Fick också elräkningen idag och tänkte på dig och var bara tvungen att jämföra lite...ni måste ha en väldans massa el igång;). OCh så har vi ju ett helt annat värmesystem så det går inte att jämföra egentligen....Vi är fem pers och vår årsförbrukning landade på 13 000 kWh...december 1500, lägsta månaden juli 680. Och vi är ändå inte sånna som går omkring och snålar på något vis...

    Härligt med en sådan mysdag! God mat är aldrig fel, och inte bra underhållning heller!
    Ha det!

    SvaraRadera
  4. Första årets förbrukning (ca 22000 kWh), från juli 2010 - juli 2011, blir väl inte så representativt med uterum som vi testade och sedan friggeboden som vi hade 5 grader i. Hela kalla vintern kom med i samma period.
    Fr o m i höstas har vi bara Fredde kvar hemma av ungdomarna. Så det blir skillnad också. När alla tre var hemma körde vi tvättmaskinen minst en gång om dagen, grabbarna lagade ofta sin mat vid olika tidpunkter (efter träningar eller pga udda jobbtider), duscha läänge, datorer och tvapparater som gick massor med timmar om dygnet (så även nu i december -11).
    Själv jobbar jag några timmar om dagen hemifrån och lyssnade alltid på MTV på tv:n. Nu spelar de ju ingen musik mer, bara "Teen mom" så nu blir det radio istället. Mycke kaffe har det blivit också ;)
    Sista halvåret -11 blev förbrukningen drygt 8000.
    Vi får se vad det blir detta år.
    I onsdags eller torsdags så svängde vädret och det började blåsa och vi satt med filtar och mös när "systemet" inte hängde med.

    SvaraRadera