söndag 26 april 2015

På väg till Sorrento

 Vägen till Sorrento fick vi ta via Bryssel. Crown Plaza vid flygplatsen kan rekommenderas.

 Med utsikt åt parken så kunde man inte tro att man var 5 minuter med shuttelbussen, mycket trevlig busschaufför som t o m lyfte in väskorna i bussen, i från flygplatsen.

Gissar att det är lite priskrig, rummet kostade 1.250:-, för förutom en fantastisk frukost med bl a "personlig kaffeservice" även ingick lounge med några olika smårätter och ett rikligt utbud av drickor. 

 Vi flög med Brussels Airlines från Bromma ner till Bryssel och sedan vidare med dem till Neapel. Drygt 2 timmars flygresa per "hopp". Ingen mat ingick men man kunde köpa smörgåsar. Flyget från Bryssel var en timme försenat så vi missade vår bokade buss vidare till Sorrento. Att Arlanda har bra mat har vi upptäckt på våra resor men det kostar. På Neapels flygplats blev det också god mat men även mycket billigare. Var sitt glas vin, en 75:a vatten, en pizza "to share" och en cappuccino för ca 220:-.

 När vi satte oss på bussen kom ett till svensk par som skulle ner och vandra i Positano (nästan iaf). De berättade att det var någon typ av helgdag just denna dag, 25 april, som jag hade missat. Visade sig inte vara vilken helgdag som helst, Liberty day, 70 år sedan ockupationen av nazisterna tog slut.

Den "köiga" bussresan tog 2 timmar genom varierande bebyggelse och förbi underbara trädgårdar. Paret som skulle vandra satt på platserna framför oss, på busschaufförens inrådan "vackrare med havet på höger sida", Paret var nog lite konfunderade till en början. Sedan hade de nog svårt att hålla sig för skratt för våra ideliga överförtjusta blomkommentarer. 3 timmar försenade kom vi fram. Carin ser inte allt för nedslagen ut. Carin hade gissat på att jag hade bokat balkong men inte gissat att hon skulle få en terrass på ca 50 m2 att gå vilse på. Än mindre att hon för första gången i sitt liv skulle stå ute under bar himmel och duscha helt naken samtidigt som hon tittar ut över bukten. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar