torsdag 30 april 2015

En måndag till Pompei

 På måndagen drog vi på utflykt till Pompei. Vädret hade blivit sämre men resan dit som skulle ta 1 timme tog 2 timmar så det värsta regnet han gå över.

 Just de, på bilden högst upp testar jag ute duschen. Pompei är bra mycket större än vad Carin och jag trodde, enormt. Vi hade en trevlig och kul guide, Fabio, som tog oss till de "rätta" ställena under de 2 timmar vi var där.

 Pompei var långt fram med mycket men avlopp hade de inte kommit till. De stora stenarna, påminner om ett övergångsställe vilket det också är om man inte vill kliva i äppelskal, döda fiskar och annat mindre kul(?).

 De här stenarna betyder inte att man kommer till ett extra smutsig område utan på andra sidan är det endast gående som får vara.

 Åldern på Pompeianerna var 34 för en man och futtiga 25 för en "brutta" (tjej). Vi blev nyfikna på Pompei så vi logga in på BBC och kollade lite av deras fantastiska filmer. Där blev (kunde) man betydligt äldre, snarare 53 verkade det som. De fanns också massor med bordeller som Fabio berättade ingående om.

Dagen efter måndagen, normalt en tisdag men denna gång en väldigt regnig, kall och blåsig tisdag. Vi hade värdens badkar så det var bara att gå "hem" och fylla upp det. Även det, som resten av rummet, i Sorrentostil. Så långt ifrån vår egen stil men ibland får man ju "offra" sig. 
Fabio pushade också för Neapel. "Det är inte så farligt som alla säger. Ficktjuvar finns det ju överallt. Maffian... de behöver ni inte vara rädda för "you ain't rich enough"! Bussen invånare skrattade gott! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar