lördag 5 juli 2014

Bryggbygge

Idag när man kommer till huset så möts man av färgglada blommor. Vi tyckte det var dags med lite mer färg så det blev en vända till Blomstertorget i Linköping. Det blev inköp av flerfärgade "Million Bellis", Silvernjurvinda och en variant av Snöflinga, den som doftar krydda. Allt sattes i självattnande balkonglådor. Lite "overkill" än så länge men det kan nog bli varmt denna sommar... också...
Under ser ni från vänster. Röd klätterros "Grand Award", Lavende, Vitpytta, Bonica 82 (rosa ros) och Idegran.

Vår östra sida är inte den färggladaste direkt men... Från vänster Purpurklätt, Vallmo, Étoile Violett ("Violett stjärna", numera har vi tre stycken på rad längs med tomtgränsen). I förgrunden en "Red Majestic", ormhassel.

På västra sidan blommar Borstnejlikorna ikapp med Backtimjan, Lavendel, Schersmin, Pioner, Digitalis, Riddarspore och längst bort mot den grå friggebodsväggen, så har The White New Dawns knoppar börjat slå ut. Bolltistlarna, Rudbeckior, Anemoner, Dagliljor har börjat visa att de är i faggorna!

På baksidan så har vi platån, Äppelträd, Vindruvor och Kaprifol längs med röda stolparna. Avenboken har växt till sig rejält och ska snart klippas ner ca en halvmeter. 

Själv håller jag på med ett enormt projekt, bryggbygget. När det står färdigt kommer det vara i det hisnande format av ett bordtennisbord, en halva ungefär. Här blir det ingen bryggdans alá svängom, men lite "gnussande" kanske! Nu är ju Rönnsumaken ganska låg så Kosackdans är kanske närmare verkligheten de närmsta åren! Nu är det mer ett par stolar med ett liitet bord som det lutar åt... lite avkoppling med ljudet av porlande vatten från vattenfallet. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar