söndag 26 maj 2013

Mors dag och Queen Elisabeth

Idag var Erik med familj här. Jag fick en jättefin hortensia och Årechoklad. Mer kan man läsa här.






När vi kom hem från Paris (där vi såg Beckhams sista match och Zlatan göra två mål för PSG) förra helgen hade växtligheten i trädgården verkligen exploderat. Löjtnantshjärtan som knappt syntes när vi åkte stod i full blom t.ex. Tulpanerna som säker stod i minst en månad förra våren slår ut i full blom och vissnar nästan på en vecka i år.

Men vi har också upptäckt att vintern har gått hårt åt växterna. Flera Queen Elisabethrosor har dött och de ska ju ändå vara härdiga för zon 5. Våra klätterosor lever fortfarande men har i princip blivit helt nedfrusna. Även päronträdet är förlorat och av de två fjärilsbuskarna syns inget liv.

Det blev en dyr vinter. Vi hade gäster igår och en av vännerna berättade att en 30 meter lång rosenrabatt hade frusit bort, den hade visst stått i åratal. Jag hade först nästan lust att ge upp rosor överhuvud taget om det ska vara så här, men det verkar ha varit ett exeptionellt år så jag tror att vi ersätter våra rosor och hoppas på att det inte ska hända igen på många år.

Just nu regnar det, vi har massor att ta tag i trädgården men det lockar inte att gå ut i regnet och börja jobba. Då är det skönt att tända lite ljus och se en film istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar