fredag 10 september 2010

Plus och minus i badrummet

Vi tänkte vi skulle försöka dokumentera plus och minus om olika val och lösningar i olika rum i huset nu när byggtiden börjar lida mot sitt slut (eller skulle ha varit slut...) Först ut är badrummet.

Först och främst är vi väldigt nöjda med att vi valde att göra ett större badrum än standardbadrummet. Vi flyttade det till ena gaveln, så att vi kunde få en utgång till balkongen. Ritningen finner ni här.

Ett annat tillval vi gjorde var att välja till golvärme, det är vi också väldigt nöjda med.



Rätt så sent i byggprocessen valde vi att ha en heltäckande spegel på ena väggen, något jag är jättenöjd med. Kommoden är standard och även blandaren. Som toastol valde vi en vägghängd, för att underlätta städningen. Tyvärr är den lite för lågt monterad, så man kommer inte under ordentligt. Men LB-hus menade ändå att den är monterad inom standardspannet. Jag är ju rätt kort men även för mig känns den låg.




I duschhörnan valde vi att gå upp med de svarta klinkerplattorna på väggen men i en större storlek. Duschväggarna har vi köpt från Geysir, raka 90x90. Badkaret kommer från PM-hem men vi kan inte använda det ännu eftersom LB-hus inte har kopplat fram vattnet än. Men vi har premiärbadat en gång med hjälp av handduschen, det kan ni läsa om här och här.



Till höger syns handdukstorken, den är ett tillval från LB-hus. Fungerar dock inte, vi väntar på att de ska fixa det.


Vy mot balkongdörren, vi valde etsat glas i den (alternativet var råglas). Vi tänker sätta upp några tavlor eller foton här, men har inte prioriterat det än.



Detalj handfat.




Handdukshängare uppsatta med tigerfix. Så här gick det till.




Armaturen är standard, men vi köpte eget duschset. Jättenöjda med den!


Något vi är mindre nöjda med är placeringen av spottarna på badkarsväggen. Vi kan bara konstatera att elektrikern inte gjorde som vi sa. Vi hade velat ha dem närmare väggen så att vi hade fått släpljus på väggen.

Ha en trevlig helg! För mig blir det nog lite målning av friggebod och lite shopping med dottern.

/Carin

8 kommentarer:

  1. Måste tyvärr instämma att det blir inte alltid som man tänkt sig, i allafall inte när man tänkt sig....! det är bara Så tråkit när det handlar om hantverkare som slarvar eller inte har någon "känsla" i de som de gör och till råga på allt inte håller tidsplanen. Det drar mer helhets bilden av de annars så roliga byggandet Hur som helst har ni i allafall ett väldigt fint badrum:)
    Trevlig helg!
    Veronica

    SvaraRadera
  2. Jättebra att få höra vad ni är nöjda och mindre nöjda med i huset. MER sånt, tack!

    Det ser jättefint ut iaf! Jag älskar den stora spegeln!

    Mvh/Emma W

    SvaraRadera
  3. Ja, vi tänkte blogga igenom huset med plus och minus, varefter vi blir klara, så det kommer mer men det kan bli med lite mellanrum.
    /Carin

    SvaraRadera
  4. Kul med en plus och minus inlägg. Det blir ju som sagt inte alltid som man hande tänkt sig. Vad beror det på att badrum och badrumstork forfarande inte är inkopplade?
    Vi är lite i samma sists 90% an badrum klart och väntar på att badrumsbyggaren ska ta det sists
    kram
    Vilma

    SvaraRadera
  5. Vilma, vi har inget svar på varför det inte är gjort. De hade ont om tid innan slutbesiktningen och jobbade febrilt för att bli klara med resultatet att saker och ting blev slarvigt utförda tyvärr. Men de betar av efter hand.
    /Carin

    SvaraRadera
  6. Hej. Jag ville ju "sno" ditt badrumspyssel och har letat som en galning efter liknande. Är det silver? Eller annan metall? Vart har du köpt det?

    SvaraRadera
  7. Hej MartinKristina, jag försökte svara dig direkt men det fungerade inte. Får hoppas att du hittar svaret här senare. Kolla detta inlägg så får du all info om var vi beställt brickorna.
    http://salstatosee.blogspot.com/2010/08/vi-kunde-inte-halla-oss-langre-lite.html
    /Carin

    SvaraRadera
  8. Vad fint ni har det! Jättesnyggt med den avarta väggen bakom duschen! Gillar även den stora spegeln! :)

    SvaraRadera