söndag 4 oktober 2009

Säljare och tillval

När vi kom hem från Santinis mötte vi Frans med familj i trappan. Frans är säljare på LB-Hus visade det sig. Så vi hade en pratstund med honom. Det är så kul att träffa säljare som är trevliga, engagerade och inte bara ska sälja på en allt. I Väsby har vi Michael…. vilken klippa! När Micke kom in i bilden blev det äntligen positivt med huset igen. Han har själv byggt hus för 3 år sedan och förmedlar MYCKET! Vi ska hälsa Micke från Frans när vi träffar honom nästa gång. Tyvärr blir det nog inte så många gånger till med Micke. LB-Hus säljer massor med hus i mitt Väsby och Micke har mycket att göra.

Vi hade gärna pröjsat en slant för att bolla synpunkter men någon gång måste han ju få träffa sin familj. Vi har inte direkt haft svårt att dirigera kostnaderna till där de ”behövs” med hans hjälp. Ibland är inte världen så stor. Frans i trappan och Micke 2 stenkast från oss i Väsby! 2 LB-säljare så nära!

Nu är ju ett LB-Hus mycket komplett från början. Självtvättande fönster säger väl det mesta. Men en del har vi justerat, ganska mycket till slut! Trappan tyckte vi inte stämde med nyfunkisstilen. Vi har valt till vita vagnstycken till ek och stålpinnar. Det är väl ända gången som Micke har sett undrande ut. Lite måste man väl våga (Carin är med på det)! OBS! Bilden visar bastrappan!


Sedan hade jag en invändning emot att frysen inte var självavfrostande (Frans med familj hade gjort samma val). Jag valde också en tvättmaskin med större kapacitet men det visade sig att nu 3 månader senare att den kapaciteten är standard. Vi valde bl a. bort innerdörrar med tätlist mellan dörrblad och karm… det är också standard numera! Vi har gjort massor med justeringar; sidohängd dörr på ugnen, Carin valde helintegrerad och jag extra hög diskmaskin (smälter in, utnyttja höjden, pizzatallrikarna får plats), vi ville ha ugn och micro i svart med det har Siemens slutat med. Jag ville ha lite roligare köksfläkt, avfallsskåp bredvid diskhon (ingen ska behöva stå i vägen för avfallet när vi lagar mat), jalusiskåp i hörn mm.

I bad och dusch har vi valt svängbara duschväggar så det går lätt att städa, vägghängda toastolar, bubbelbad för 2, vi badar nästan alltid tillsammans och det har varit svårt att hitta något som rymmer oss bägge UTAN att det är på 425 liter men det gick.

Vi har valt att ha kvar alla standardblandare, lyse och kontakter under köksskåp. Sådant som vi relativt lätt kan byta ut senare. Om vi hade velat kunde vi byggt billigare men det är ju inte så ofta och vi ska ju inte bara bo utan vi ska ju leva vårt liv där. Som ni ser står det vad jag har valt… Carin ville att det ska synas att jag faktiskt har fått vara med och välja (lite)! Granskat av Carin MEN jag godkände inte allt hon ville ändra! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar