söndag 24 maj 2015

Äntligen en solig helg hemma!

Efter en lång väntan på våren kom äntligen en solig helg och jag har hunnit med en del rensning, planterat pelargoner m.m. och städat uterummet/växthuset. Vi har också fikat med Patrik som hälsade på från Åseda, Pelle med familj och Pya och Bosse. Jag gjorde årets första rabarberpaj.

Inspirerad av färgen på penséerna de hade på hotellet i Sorrento så blev det orange penséer på entrétrappan i år.

 
 
Färgen på dessa pelargonerna på grusgången blev detta år en intensivt rosa.
 
 
 

 
I uterummet brukar jag ha rosa pelargoner och det blev det i år också. En har jag sparat från föregående år.



Äppelträdet är inne på sitt femte år hos oss och i år blommar det som bara den så jag hoppas det blir lite fler äpplen än vi fått föregående år. Platårabatten blommar fint med lila, rosa och vita tulpaner. Alliumen kommer snart att slå ut. Måste komma ihåg att jag ska sätta fler vita tulpaner här i hst och lite fler rosa i mitten.

 
 
I den vita rabatten lyser violerna upp fint.

 
Ett förgätmigejhav i staketrabatten och fina löjtnantshjärtan, man kan också se Magnolian i bakgrunden, men den har snart blommat ut.

 
 
 
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och havregryn.
 
 

lördag 23 maj 2015

Majvår

 Aubretiagången med The white new dawni i bakgrunden som blir större och större för varje år. Hoppas den blommar i år. Vi har varit försiktiga med att gödsla den i år så den inte ska känna sig allt för bekväm.

 Entrérabatten har fått nya och många fler tulpaner. Tyvärr blev de vita bara 20 cm höga?!?!

 Platån har också fått mera tulpaner, fler vita ska planteras till nästa vår, och allium som kommer att blomma om någon vecka.

 Dammen har fått en stenbelagd duk i hopp om att det ska bli lättare att få den att smälta in.

 Dammen sedd från bryggan.

 För ett par veckor sedan såg växterna ut så här...

 och nu så här när de har fått mer regn och kyla.

 För ett par veckor sedan i en annan vinkel.

 Och nu i samma vinkel.

Georg sprider sig som attan. De här klockorna har förirrat sig 3 meter från sin farsa. På ett annat ställe står det ett 10-tal vita klockor. Klart häftigt! P

onsdag 6 maj 2015

Ahhh... va det så vackert!!

 Onsdagen bjöd på vackert väder. Vi passade på och tog båten tillsammans med nååågra andra till Capri. Snabbåten trodde vi. Efter en 40 minuters tur i grov sjö så hade vi fått årets portion av "bergochdalbana". Liseberg känns klart onödigt i år. En del blev sjösjuka...

 Tyvärr var båten försenad på resan ut och vi också. Bokningarna till de senare båtarna hade tagit slut så vi fick ta en båt hem redan vid fyra. Den lilla bussen, bakom taxibilarna, tog vi från Anacapri ner tillbaka till hamnen. För att vinna tid tog vi en taxi upp för serpentinvägen till...

 Axel Munthes San Michele.

Gången "De gång". Golvet i "De gång", jag har sett det på bilder. "De gång" var målet för mig och var mer fantastisk än fantastisk!

På väg i "De gång" mot "Den ultimata gången" 

 Det är vackert så man dånar i "Den ultimata gången"!



 Färggrant och lummigt.



Carin gillar blåregnet. Hon hade tur för i Sorrento hade nästan blåregnet blommat över. Här på Capri har det en bit kvar.

 Bara lite granna blomster och en vacker mur. Skyltarna är på italienska och japanska.

Caféet har fantastiskt god mat som överallt i Italien. Mozzarellan... att den kan vara så god!! Här var den slut, inte konstigt när den är så god! Bresaolan, tomaterna...

 Utsikten över "Marina Grande" från San Michele.

 På returresan blev det bilfärja. Biljetterna kollades men man kastade inte av dem som skulle åkt hem med båten som gick 1 1/2 timme senare. Vi trodde det skulle ta längre tid med denna koloss men 25 minuter senare, efter en stillsam färd, gick vi i land.

Hamnen i Sorrento, 35€ t o r per person kostar det till Capri.

 En bergbana dök upp "på vägen" framför bussen ner från Anacapri.

Det var lite dyrare här på Capri. Två glascuper á 3 kulor 16€. Grannbordet var 4 stycken. Pappan(?) fattade inte hur notan kunde hamna på 64€ för två korvar och två smörgåsar. Glasskulorna var hyffsat stora och glassen god. Vi såg även en gammal skönhet bland "taxisarna". 1 euro = ca 9,30. P