torsdag 14 augusti 2014

Blommor, bin... och djur

 Vi har blivit med rådjur! Vi upptäckte det i våras när några tulpanknoppar försvann. Nu gillar rådjur även rosenknoppar tyvärr. Men de knoppar som "djuret" lämnade blommar vackert på vår Flammentanz. Någon bild på rådisen blir det inte men vi har sett "tassavtrycken" efter den.

 Förra året hade vi en groda på besök i dammen. I år har en mus flyttat in. Jag har sett den men den var jäkligt snabb. Så det blev ingen bild på den heller men den smet in vid stenen vid bryggans vänstra kant.

 Humlorna hann inte undan. De kalasar gott på Kransveronikans nektar. Några av Kransveronikans stänglar har lite problem med balansen men "axet" strävar mot solen.

 Bina blir törstiga av allt flängande i värmen och släcker törsten vid dammens början.

 Skaftrabatten har varit lite skräpig efter bl a överblommande Vallmon. Det blev en sväng till Rappne för att köpa dem lite nya bekanta. En Konvaljbuske "Sixteen Candles", några Nävor "Rozanne" och Rosenstavar "Liatris Spicata".

Vid entren från parkeringen blommar den vita Kransveronikan, klängrosen "Ilse Krohn" på bortre spaljen och "New dawn" i den närmsta (bakom idegranen). Nere till höger blommar.... något med vackra lysande blå blommor som jag har glömt namnet på.

När man har gått igenom entrén så möter man några pelargoner, en drös av dahlior och ett par surfinor. De blommar lite....

 Avenbokshäcken klippte vi för ett par veckor sedan och den är det sprutt på. Dags att putsa lite innan det drar iväg helt åt fel håll. 

I staketrabatten så har vi fått nöja oss med dagliljorna till vänster ett tag. Nu har fjärilsbusken (som vi köpte som Black knight men var någon annan när den började blomma) börjat blomma. Rudbeckian "Magnus" har också kommit igång. P