onsdag 28 augusti 2013

Nya flytetyg

 Från att ha vattenutkastet i dammen som en kaskad...

 provar vi nu ett fall. Man blev lite trött i öronen av plaskandet från utkastet. Nu är det mer porlande, lugnare.

 Vattnet i dammen har fått tillökning av "flytetyg". Phillanthus Fusstans heter växten som flyter fram i livet. Måste vara som att ha sommar hela tiden, tråkigt i längden. I botten på dammen ligger en röd nakenros, näckrosen... hm... ja den verkar inte lystra till annat än röd näckros. Vi får se om den övervintrar på 50 centimeters djup till nästa år.

 Döingar i form av rosor innebär nyinköp av nya rosor. Idag införskaffades två stycken "Westerland". Vill det sig väl denna gång så ska de bli upptill 2 meter höga, blomma hela sommaren och dofta. Den som lever får se!
Westerland!

 De står på var sin sida av gången.... har vi döpt gången? Hmm...

 Den slingrar sig fram bakom salviorna, Aromaäppelträdet och brunnen bort mot den framtida ängen.

"New Dawn", som är ny för året, blommar vackert. Ilse Krohn blommar också men i klasar. Korten blev urusla så "hjärtat" får fixa bättre bilder. Bonicorna, rosen på headern, är på g igen för en andra blomvåg. P

måndag 19 augusti 2013

Jakten på gurkört

Jag har letat länge efter gurkört. Jag hade tänkt köpa en planta för att använda blommorna till att dekorera mat med. Men det var svårt att få tag i den. Först letade jag på en massa plantskolor efter plantor. Efter ett tag insåg jag att det inte fanns några plantor så jag försökte hitta frön istället. Men det var också kört.

Till slut sa jag "lite halvhögt beklagande" att "finns det verkligen inga gurkörtsfröer här" på en av plantskolorna vi var runt på. Då reagerade en av expediterna och kom fram. Så vi letade tillsammans ett tag. Sedan sa hon "jag ska ju rensa hemma bland gurkörten så jag kan nog ta med någon planta hemifrån". Då bestämde vi att vi skulle komma förbi några dagar senare och hämta den. Innan vi gick köpte vi en New Dawn också.

Några dagar senare kom Peter förbi och hämtade upp Gurkörten. Äntligen! Inget betalt ville hon ha heller. Vad snällt!



Så nu kan det dekoreras. T.ex. denna tårta.

lördag 17 augusti 2013

Våt test i skymningen

 Äntligen föll tankarna rätt i sina banor och jag kunde påbörja dammbygget.

Och när skymningen föll hade det blivit dags för en våt test med pump och belysning. P