lördag 30 januari 2010

Spegel och ryamatta

Idag tog vi en sväng till Mio, egentligen för att titta på en spegel att ha i ena hörnet till badrummet. Det är ju långt tills vi flyttar in men Peter ska ha den i sin hall så länge, eftersom han precis har målat om och slängt ut sina hallmöbler. Spegeln som vi letar efter ska vara en helkroppsspegel så stor att den kan stå i hörnet, eventuellt att vi kan få höja upp den lite för att den ska bli till räckligt stor.

På Mio hittade vi ingen spegel som vi tyckte passade oss men vi fick syn på dessa ryamattor. Den lila skulle nog passa bra till sovrummet. Fanns i storleken 150 cm läng eller 250 cm. Men vi väntar med inköp till efter inflyttning så att vi kan se om det passar, hoppas de är kvar tills dess.


Sen åkte vi vidare till Nordik där vi redan tidigare sett denna spegel. Den var nedsatt till 1.995:-, men det är ju fortfarande en del pengar. Ramen är gjord av läder.













Sen var det dags att åka vidare till IKEA, tillsammans med hur mycket folk som helst, inte lätt att hitta en parkeringsplats. Vi gick och tittade på speglarna och kom fram till att denna var bäst, Levanger, 80x180 cm. Den är guldfärgad och det passar inte alls, så vi tänkte spreja den med silverfärg. Men hemma hos Peter kommer den att få vara guldfärgad.


Här är en detalj av spegeln.








Den här en ljuskronan såg vi förra helgen på Village, riktigt fin och till bra pris (kommer inte ihåg exakt, men jag kommer ihåg att jag trodde den skulle vara dyrare), men jag vet inte riktigt var vi ska ha den. Gillar inte riktigt de gröna ljusen men det är ju bara att byta till några andra. Den får också vänta tills vi flyttat in. Efter IKEA åkte vi in till stan (Linköping) och åt lunch på Santinis. /Carin

Kylslaget badkarsletande!

I morse vaknade vi till den kallaste dagen i Linköping. Den övre displayen visar utetemperaturen och den nedre temperaturen utanför sängen i sovrummet. Nu visar bägge fel temperatur, ute är det – 21, värmestrålning från huset. Inne var det bara 12,8.. vid golvet, innan vi ställde upp den över elementet, men iaf plus! Under täcket var det betydligt varmare, t o m så Carins fötter var varma!

Nu håller vi på och letar nytt badkar. Det vi hade sett ut hos PM-Hem tas inte in längre. De har ett tjusigt, Viskan, med vita nackkuddar! Alla möjliga funktioner finns men lite i minsta laget. Badmått, längd 155 cm, bredd 65 cm och höjd 46 cm, lite lite eftersom vi 11 gånger av 10 badar tillsammans! Badkaret är det första i en ny serie bland en massa hörnbadkar och den bredden kan vi inte ha. Badkar där man kan sitt mitt emot varandra och njuta av utsikten existera knappt på marknaden. P

fredag 29 januari 2010

Nu med tak också

När Peter kom till bygget idag var det kanonväder. Helt stilla. Han tog sina sedvanliga foton. Snickarna höll på med takpappen. Takpannorna ska upp på måndag eller tisdag. Grunden fick beröm av snickarna. De hade tydligen korsmätt grunden och det hade endast diffat på 3 mm.





De diskuterade uterummet och om vi kan komma in lite tidigare och bygga friggeboden. Varken uterummet eller friggeboden kommer att byggas med LB-hus, men eventuellt kanske vi kan få hjälp av snickarna, de har egna företag som vi kan anlita. Det var ett av skälen till att vi ville bygga hus själva (dock helentreprenad) och inte köpa ett gammalt, dvs. att slippa renovera och bygga på fritiden. Men det blir ju ändå en hel del man måste göra själv, hela trädgården till exempel. Men det hoppas vi bara blir roligt.


Snickarna ville att Peter skulle vara med när de ska montera upp innerväggarna så att det blir rätt. Tur att han har så medgörlig chef (är det han eller jag?) Mötet med elektrikern kommer vi inte att kunna ta förrän i v 7, han ville att innerväggarna skulle vara uppsatta först. Tyvärr får Peter ta allt själv eftersom jag kommer att vara på tjänsteresa några dagar och vi verkar inte få ihop det på något annat sätt. Vi ska gå igenom elen själva i helgen så att våra tankar är satta på pränt.

Nu är vi på väg till Linköping i bil och vi har ätit i Nyköping som ligger strategiskt placerat ungefär halvvägs. Jättemätta efter att ha ätit indiskt. Så gott!
I helgen måste vi kolla upp badkarsfrågan lite mer.
/Carin

torsdag 28 januari 2010

Övervåningen sicksackade sig fram i Norrköpingsbackarna!

Det var knappt man vågade åka förbi huset i morse. Uräkterna var många för att slippa! Snökaos och blåskaos, som häftigaste storbandet, i södra Sverige, norra Sverige, i alla Sveriges väderstreck! Skulle våra väggblock gödsla en åker någonstans i Östergötland? Takstolarna stå som en installation i en backe norr om Jönköping? Alla farhågor var i onödan. När jag vågade mig dit vi 10-tiden så stod långtradaren där. Han hade fått kryssa fram mellan andra långtradare i backarna norr om Norrköping. De kan sina grejor chaffisarna!

De stod visserligen i konstig vinkel men det berodde på att de fick lasta om idag igen! Fellastning från fabriken eller medvetet för att få så mycket vikt på dragbilen, för att komma fram i halkan, gjorde det så att bilen inte kom in idag heller. Och eftersom man trodde att den skulle komma in så hade man avbeställt omlastningsbilen.. Ca 3 timmars försening gjorde så taket inte kom på idag. 30 cm snö kom till imorse så det var mycket skottande, bra sätt att hålla sig varm och få tiden att gå! En gavelspets som var lite kinkig och inte hade den rätta inställningen till sitt fortsatta liv med oss strulade till det mot dagens slut!

Vår södra gavel. Entrédörren lite inbjudande på glänt. Uppe till vänster är balkongdörren till badrummet med fel glas, det ska vara etsat! Det är väl nr 2 som grabbarna på Elitfönster ville fixa i förra veckan när de ringde och undrade var huset stod! Balkongdörren och fönstret ovanför entrén är in till vårt sovrum. Fönstret nere till höger är det i arbetsrummet som med tiden ska förstora hallen och bli kapprum.

Norra gaveln, den sida som vi nog har mest fönster på. 2 sovrum, Freddes till vänster och Eriks till höger. Nere vardagsrum och till höger matsal. Under det liggande fönstret ska skänken stå. Det är den skänken som vi höll på att få kapa benen på eftersom de hade lyckats sänka fönstret från den ena ritningen till den andra bara så där!

Vi trodde att vårt hus skulle sticka upp ovanför grannhusen men det gör det glädjande nog inte. Knappt så det syns utifrån stora gatan.


En av de 2 inhyrda snickarna berömde LB-Hus för sin genomtänkta konstruktion och den bra passformen. På bilden ser man kopplingsblecken som håller ihop blocken ungefär som en vigselring, fast utan ringen kan det ju funka iaf. Grundplattan fick också beröm, jämn och fin gjorde det lätt att montera blocken. En bra, stabil grund är ju inte helt fel i livet heller! En av de andra snickarna har beställt speciella avfuktare som "suger ut" all fukt från Munters och det gör den trots kylan!? Låter lite som Gösta Ekmans "Magic hole maker"! Säkert något elektroniskt! Imorgon blir det takplank.. det hette det inte! Takskivor.. något takigt var det! Smecken kommer på då! P

onsdag 27 januari 2010

Ni har bevisat... Dagstidningar, slänger er i väggen!

Det var mycket idag! Tur att chefen är snäll.. det är tydligen jag själv! Ska ta upp det när jag möter mig själv i spegeln nästa gång!
Snön yr ner samtidigt som man krasst kan konstatera att dagstidningarna försöker sälja olycka före lycka och ni, ni kära läsare har bevisat att det är helt fel!! När vår blogg skrek "Trädet föll över vårt husbygge", jag filierar den under "olycka", så lästes det av 61 st! En iofs otrolig siffra tycker vi men nu när vårt hus singlar ner från himlen så är vi redan uppe i 67 besökare och middagen är inte serverad.. ehh Carin är inte här.. Ni andra kanske har ätit redan! Iaf så filierar jag denna dag under "lycka"!


Snön yr och det är -3 grader. Pressen är på och nästa transport med övervåningen kommer imorgon så nu slipper ni mig mer idag! Nästan.. det händer ju annat än husresning!

Jag pratade med elektrikern idag efter att ha försökt i 2 dagar. Han såg inga problem i något av de som vi ville diskutera, riktbara spottar, proppskåp i hallen. De ska börja dra rör den 10 februari, ytterliggare ett datum att lägga in i vår tidsplanering, så vi ska träffas några dagar före. Vad vi ville ha för t ex spottar var inga problem "vi drar ju bara rören nu och behöver bara se till så det inte krockar med något annat. Sorter och så kan vi ta fram i lugn och ro", typ så sa han, typ.. bafa.. känna sig lite ungdomlig.. typ.. typ.. jag alltså!
Carin II har fått agera spottriktmodell. Vi vill ju ha full koll på hur ljuset faller på hennes gyllene lockar så inga strån hamnar i skuggan. Vi tar detta med "spottnisse" också när vi träffar honom!

Moore is Moore, dvs jag (Carin är ju Less is Less i någon test vi gjorde typ någongång), fick ju stryka på foten om vår gigantiska diskmaskin som inte gick in i Svenska standardkök. Vi hade ju behövt höja bänkskivorna med 3 cm för att få in den och därmed pizzatallrikarna. Idag pratade jag med PM-Hem om "vårt" badkar som vi hade sett fram emot att beställa. Nu har de bytt leverantör så de kan inte ta hem det längre. De har andra mycket tjusiga saker men bara ett där man kan sitta 2 mitt emot varandra, vi gillar det. Går bra att sitta i 90 graders vinkel, låter inte kul, också men det blir svårt i ett badkar! Back on track.. PM-Hem ska mäta upp det nya "som de har" vs "det vi ville ha" och återkomma imorgon! Varsin orange badbalja kanske? Nu var detta Moore is Moore inte bara mitt Moore is Moore utan bägges Moore is Moore men det ser ju så vackert ut när man skriver det! Definitvit meeer i morgon om chefen..! Ska försöka att vara hungrig till när "Halv åtta hos någon annan" börjar i min arbetsstad! P

Hemma hos reportage! Många inlägg idag!


Här bor vi!








Välkommen in!

Vi är lite crazy så vi har gjort det ovanliga och lagt hallen först! Dörren in till klädvården saknas än.. så crazy är vi inte så vi skippar den! Luftvärmepumpen, familjens lille Fighter, står där borta i hörnet och skäms inte!

Här ser vi köket med väggstumpen där bardisken ska löpa ut till ytterväggen. Bortanför ser vi altandörrarna ut mot vår altan i väster! Så går vi vidare..

och då kommer vi till vardagsrummet. Matsal direkt till höger, bardisk till höger om den lilla väggstumpen och så köket! Längst bort kan vi skönja hallen med entrén. Fönstret längst bort till vänster är vårt arbetsrum. Lite längre fram kommer det även att bli en trappa upp till övervåningen!


Här kommer vi att senare i år kunna öppna dörrarna från matsalen och kliva rakt ut på altanen, som jag nämnde lite tidigare! Lite längre bort på väggen kan man se vårt köksfönster som är fast men inte riktigt ännu! Lite fel i leveransen men de försökte ju komma och byta redan i förra veckan, snabba grabbar på Elitfönster! - 4 grader och det vrääker ner snö till och från. Vinden håller sig lugn än så länge och jag är hungrig och det är minustimmar till resningen! Bilderna tagna mellan 11.18 och 11.29. P

Som en invasion från Mars flyger de in ett efter ett!

Det började inte så bra!

Det gick inte att komma in med långtradaren så det blev till att lasta om! Här backar de ut efter att ha försökt.


Till en början så tomt så tomt!


Sedan började blocken sväva in ett efter ett! Först in blev vår vägg i matsalen med dörrarna ut mot altanen!


Här kommer det sista blocket i vår norrvägg på nedre planet. Vår utgång in i.. ut i.. what ever! Till uterummet!


Under tiden skrapar en lastmaskin rent i kurvan in till vägen för att 24 meters ekipaget ska kunna göra ett nytt försök! Bilen bakom lastmaskinen har snickarna parkerat där så ingen ska kunna ställa sig ivägen. -7 grader och än så länge lungt. Häftigt snöoväder, 10 - 15 cm, ska komma vid 2-tiden och det ska blåsa hujedamig så mycket! Ehhh.. 0 dagar kvar! Bilderna tagna mellan 8 - 8.30. P

tisdag 26 januari 2010

Fler byggnadsställningar...

...och i morgon är det äntligen dags för husresning! Vi tror knappt att det är sant, som vi har väntat.
/Carin



måndag 25 januari 2010

Sista bilden på presseningen skulle det blivit..

..men det blev också den första bilden på en del av byggställningen som ska pryda vårt hus under resningen.

Grabbarna som byggde ställning ska också vara med och bygga huset. Ena grabben byggde själv hus norr om Uppsala och prisade LB-Hus för sina hus.
Carin och jag diskuterade i helgen om vi eller LB-Hus skulle lägga lappar i grannarnas brevlådor. När jag stod där och fotograferade kom ett par av våra grannar och se i deras brevlåda låg en lapp från LB-Hus ”om husresning i grannskapet den 27 – 28/1”. De sköter sig väl! Det blev lite diskussion om att komma in med ett 24 meter lång ekipage på vår trånga gata, men varken grannarna eller byggkillarna trodde det skulle vara något problem. ”Både sopbilar och brandbilar far ju fram och tillbaka och tjäle är det ju också”, var kommentaren. -7 grader och 2 dagar kvar! P

söndag 24 januari 2010

Nu har vi lösningen!

Efter sömnlösa nätter, flera kvällsbesök på Bauhaus, Ljusexperten och Ljus Inspiration, och många bloggar, har vi nu kommit fram till en lösning på hur vi ska ha det i badrummet med spegel och belysning. Våra bekymmer kan man läs om bland dessa inlägg, här och här.

På Ljusexperten fick vi väldigt bra råd från en säljare (fd. elektriker) om badrumsbelysning. Han tyckte att vi absolut skulle ha dimbara spegelbelysning och rekomenderade t.ex. sådana här ljusramper. Så en dimmer för allmäna spottarna och en för spegelbelysningen. Han la också till när vi sa att vi skulle ha 230 voltsspottar "jag säljer inte 230 volts, bara 12 volts! Det går åt så mycket mera ström med 230 volts, dessutom har ni svart golv som "äter" upp mycket av ljuset så ni får ofta köra på max!" Det har vi reagerat på förut, 7 spottar á 50 watt = mucho!


Vi tittade även på denna ljuslist på samma ställe. Denna lösning kräver dock att man bygger in listen på något sätt, vi funderade på t.ex. en aluminiumlist.





Sen bar det återigen iväg till Bauhaus i Barkarby för jag vet inte vilken gång denna veckan. Först fyllde vi på med lite energi med varsin Chorizo, väldigt god faktiskt.

Sedan kollade vi igenom sortimentet, men tittade mest på utebelysning (som vi återkommer till längre fram) och klinker i uterummet (som vi också tar senare).

Sedan for vi iväg till Stinsen i Sollentuna. Där finns Ljus Inspiration. Det var ungefär samma utbud som på de andra affärerna med vi fastnade för denna lampa att ha som sovrumslampa.


Nu på morgonen har vi fortsatt och fundera och börjat rita upp hur kaklet sitter och var spegeln skulle kunna sättas in. Vi gick in i nuvarande badrum och måttade vid spegeln. Höjden ska ju passa både mig som är 165 cm lång och våra betydligt längre ungdomar. Till slut sa vi (med tanke på att kaklet är 250x 400 mm, liggande) att det bästa måttet blir att sätta spegeln uk (vilket betyder underkant, ett nytt begrepp jag lärt mig i byggvärlden) 1000 och ök 2000.

Detta innebär alltså att spegeln måste vara 1 meter hög. Eftersom måttet i överkant blir så pass mycket som 2 meter började vi återigen fundera över spegelbelysningen. Och kom fram till (ta-daa, äntligen) att vi sätter fyra spottar i taket över spegeln. Det är viktigt att de är riktbara och det är inte standard för LB-hus så vi ska ta ett snack med elektrikern om det. Dessutom vill vi köra på 12 V istället för 320 V. (Fråga mig inte varför, men det kanske Peter kan skriva ett inägg om.)

Nu ska vi göra oss iordning för att träffa våra blivande grannar i Sollentuna Centrum på lunch. Nu 3 dagar kvar till husresning!
/Carin

lördag 23 januari 2010

Trist.. ingen rånmördare i släkten!

Gårdagen bjöd på julklappsöverraskning 2! Efter en snärjig dag på jobbet med en massa fläng fram och tillbaka. Beställde taxi från bilen, slängde mig upp och bytte kläder. Eftersom vi målar om hemma så var skorna där borta, skjortorna hade jag flyttat dit (hade jag glömt för det var ju för 2 hela dagar sedan) och jeansen underst i högen under morgonrocken… väldigt logiskt och med mitt minne blev det liite spring i trappa. Toppen.. gratis motion! Positisst javisst! En halvtimme senare kunde jag sjunka ner i pendeltågets sköna fåtölj och koppla av med en.. gratis tidning! 28 minuter senare klev jag ur på T-Centralen mitt i Stockholm. Gallerian var etappmålet där jag skulle möta Carin. Efter lite vardagligt hälsande, läppar som möts.. ja ni förstår, så började en bortkollrande irrfärd! Jag vet ju inget! Kan inte gå in och styra upp! Vi går längs med strömmen, förbi Operan, över till Skeppsbron, uppför slottsbacken och in på Österlånggatan! ”Nu börjar gräset ligga åt samma håll”, ”snöhögarna peka uppåt” mina hjärnceller lägga ihop ett och annat, vi ska.. är i Gamla Stan.. och här? Räkna kullersten? Vi möter en guidad stadsvandring hm…? Skidloppet runt slottet är noog senare i år!?
Vi hamnade på Grill Ruby, en restaurang med kolgrill (kolgrillen upptäckte jag senare när jag skulle på toa och sprang in en hög med kol som nådde mig till bröstet). Grillad hamburgare med tillbehör som man valde till, ruccola med parmesan, tomatsallad, bearnaise (inte Halv åtta hos mig-varianten) och så pricken över i, Mango och ananassalsa! Till detta ett Masi vin som fick ansiktet att spricka upp i ett njutbart leende! Tryffel med en caffe latte, lika god som på Santinis i Linköping, och leendet vägra att släppa sitt grepp om fredagskvällens julklappsöverraskning No 1! Efter att ha spanat in kakel och klinker, alla lokalens lampor och tavlor begav vi oss på nytt ut i en irrfärd! Västerlånggatan fram, mot vinden som drar fram mellan väggarna. Carin konstaterade krasst att promenadtakt här, kan man nog bara komma upp i på söndagar mellan 3 och 4 på natten. Men man kan passa på och lyssna på många språk. De senaste åren är det mest Ryska iofs och det förstår man ju inte så mycket av! Vi passerar den dånande strömmen igen fast denna gång upp vid riksdagen, viker av mot UD och passerar familjen Reinfelts hus. Funderar inte på att vinka. Någon sekund senare vi möter en svart SAAB som kommer runt hörnet från Gustav Adolfs-torg. Den stannar framför Sagerska palatset, ur kliver troligen en livvakt. Själva hamnar vi på Operan. Dagens etappmål 3 blir ”Barberaren i Sevilla” av Rossini, från 1815. En kul grej med vacker musik och sång. Vill man se fortsättningen ska man se ”Figaros bröllop” står det i programmet! ”Figaros bröllop” släpptes på teatern 1786 av Mozart! Alltså gjorde man som Star Wars-filmerna redan då, gjorde resultatet först och visade vägen dit sedan! På vägen hem blir det en te och en latte i centralstationen medans vi hoppar över ett tåg och väntar på nästa! Det är gott med latte!
Idag ska vi fortsätta vårt sökande efter ljuset som ska börja vår dag under många år, belysningen över badrumsspegeln! En sväng till Ljusexperten, stort utbud men på få ställen, och så till Bauhaus för att kolla Hide a Lights ljuslist igen. Vi har ju fastnat för en ljuslist, från Hide a Light, med 12 voltsmatning och då måste man ha en transformator. Det enda ställe där den går att placera är i kommoden. Men vi vet inte om man får placera den där så nära vatten. Så innan vi vet det så känns det lite som vi famlar i mörker! Vi började diskutera varför man flyttade vår kommod med 7,5 cm! Allt som var så bra med spegel och belysning. Vi tror det var en regel i väggen för avloppet. Det innebär att det kommer en kommod med mycket plats i!?!? Ingen sådan som man har sett med en massa tomrum i. Hade det varit så hade det ju varit en bagatell att dra om avloppsröret. Den som väntar får se.. fast då är det försent!

Jag trodde att den sist avrättade i Sverige var i vår släktgren Ander. Min morfars far tog inte namnet förrän 1885 och Johan Alfred Andersson Ander föddes på Ljusterö 1873, avrättades 1910. Hans yrke var kypare, bl a källarmästare på Rimforsa kursgård. Han slog ihjäl 24-åriga Anna och stal 6000 kronor från det växlingskontor på Malmskillnadsgatan i Stockholm där hon jobbade. Vissa gener hoppar ju generationer så det var nog bra att man inte var släkt och ”bara” en vanlig "Svenne"! 4 dagar kvar till husresning! P

torsdag 21 januari 2010

Fönster på villovägar

I morse ringde telefonen. Det var en leverans från Elite fönster, som inte hittade adressen. Jag hade ju beställt två fönster som han nu skulle leverera och hittade inte riktigt. Jag sa att eftersom huset inte finns än så var det inte så lätt att hitta. Jag gav honom numret till vår säljare som jag hoppas klarade ut vad som hänt.

För övrigt verkar Elite Extreme fönster vara helt fantastiska. Man tvättar dem med vatten en gång, och sen gör UV-strålarna att ett skydd aktiveras. Sen skyddas de av regnvattnet och sol. Man får absolut inte tvätta fönstren på vanligt sätt! Kan det bli bättre...

Det är faktiskt inte första gången det händer att någon ska komma och installera något i huset. I november ringde de från Sollentuna kommun och undrade var de skulle koppla in elen. Då fick jag också förklara att det var ett nybygge.
/Carin

onsdag 20 januari 2010

Hur sjutton ska vi göra med badrumsbelysningen?

Idag ringde jag till ett glasmästeri för att kolla hur den spegel som vi tänker beställa till badrummet ska monteras. Tanken var att vi skulle sätta 3 lampor uppå kanten av spegeln.
Planerad lampa.
Två längst ut mot sidorna och en i mitten. De här lamporna kändes jättebra för då skulle vi kunna få ljuset lite från sidan. Måtten på spegeln ska vara ungefär 1900x800 mm. Nu visade det sig att spegeln kommer att väga 18 kg, så glasmästeriet tyckte att det enda sättet man kan montera den på är att limma fast den på väggen (och skippa kaklet där). Då rök möjligheten att montera upp de tre lamporna på spegeln.

Så här ser badrummet ut.


Nu har vi letat och letat efter några lampor som vi ska kunna ha istället. Om vi står fast vid att ha tre st, så måste tre lamputtag iordningställas, hade vi hängt lamporna på spegeln hade det varit tillräktligt med ett. Det blir ju mer oflexibelt att dra ut tre uttag. Vi funderar på att ha ett uttag i mitten av spegeln och sätta upp en armatur (Skena) som går ut mot båda hållen, men det verkar inte finnas godkända lampor för badrum som är konstruerade så. Alternativet är kanske att centrera belysningen över kommoden, men då skulle vi vilja ha en belysning som åtminstone är lika bred dvs. 900 mm. Hur hade ni gjort?
/Carin

tisdag 19 januari 2010

Byggstartmöte 2

Idag har vi varit på byggstartmöte 2. Vi fick träffa byggledaren som ska hålla i det fortsatta byggandet. Han verkade bra och de frågor vi hade verkar ordna sig varefter. Vi gick igenom Arbetsordern som innehåller allt som ingår eller inte ingår i vår entreprenad. Sedan lade vi också till att vi vill ha vissa saker monterade, t.ex. duschväggar, badkar och vår stora spegel i badrummet. När det gäller badrumsspegeln måste vi så snart som möjligt kolla upp hur den ska monteras. Vi ska genast kontakta ett glasmästeri. Vi ska också beställa vårt badkar redan nu, så att vi kan få det levererat i vecka 17.

Datumet för husresningen står fast, det blir den 27-28/1. Vi hoppas att vi slipper omlastning av husdelarna, men det blir inte lätt för lastbilen att komma in på vår riktigt smala gata. Men de ska göra ett försök annars kostar det lite till för oss. Byggledare verkar ha en bra inställning i alla fall.

Målningsarbetena ska börja vecka 14 och plattsättningen vecka 16. Vi sa att vi vill ha en beskrivning över vilket kakel och klinker vi ska ha och hur det ska sättas, så att vi är överens om hur det ska vara. Vi hade ju lite ändringar vi vill göra när det gäller elen och det kommer vi att ta direkt med elektrikern när det är dags. Han kommer att höra av sig till oss. Sedan blir det kontrollbesiktning vecka 25.

Nu har vi också fått vårt definitiva inflyttningsdatum, 1 juli är det dags (faktiskt några dagar innan vi hade trott så det var ju positivt), det är också dagen för slutbesiktning.

Naturligtvis är det här en sak att fira så jag hade köpt praliner på lunchen från Pralinhuset, i mitt tycke den bästa pralinleverantören i Stockholm. Vi gillar särskilt mörk choklad med konjak, likör eller liknande. Just de här är Konjak, Jorgubb & mint och Rödvin & portvin.










Innan dess åt vi en tapastallrik. Gott!

K35 rätt ner i sulan!

Ingen ”sladdrig” K30 betongkvalité i grunden här inte!
Fakta; Leverans och gjutning, kl. 7 – 8.30. Slipningen började ca kl 11. Betongen anlände varm och go och har en tillsats för att brinna lagom i ”kylan”. Betongplattan är 100 – 110 mm tjockt. 70% av hållfastheten uppnås efter 3 dygn och kan då börja jobbas på. Brinner till full styrka med 1 cm i veckan och blir således helt klart efter ca 11 veckor. Markgänget fick beröm av betongmannen för ”rent och snyggt även runt omkring = lätt jobbat!”, ”Resa hus om 8 dagar blir perfekt!”

LB-Hus resargäng anländer på onsdag i nästa vecka för
att förbereda för husets ankomst om 8 dagar!
Kuriosa från säker källa, blandar du i socker i betongen så brinner den inte! P
En av de punkter där balkongen ska vila!

måndag 18 januari 2010

Byggstartmöte 2, inga tapeter mer på... 1 år?

Imorgon gjuter de vår grund och vi har byggstartmöte 2. Efter det inga mer tankar på tapeter och kakel eller klinker på något år! Va lugnt det ska bli... hehe! Vi får nog andra kluriga frågor att ta ställning till som, om gången ska gå lite hit och dit, riktningen uppåt eller neråt på brädorna på altanen, vända jorden åt rätt håll så växterna trivs... ja just det! "Walk in minicloset"! Expressen hade ett reportage i helgen. Jag läste.. tittade.. bläddrade.. bakåt.. framåt.. grunnade hmm.. skissade.. inventerade Carins kläder.. jag kan nog ha mina kläder på balkongen! Om 9 dagar reser de vårt hus om det inte kommer andra direktiv i morgon!
Igår natt drömde jag att jag körde sättsand och matjord. Det måste vara ett vårtecken! P

söndag 17 januari 2010

Nordik och Adams födelsedag

Idag har vi firat Adam, min systerson, som fyller 17 år på tisdag. Men innan dess var vi en sväng på Ljusexperten. Många fina lampor, men vi var ute efter någon slags arm att sätta fast en lampa i så att den ska hamna rakt över bordet istället för att sitta vid bordsänden. Men den vi hittade var rätt så anskrämlig så vi ska titta på något mer ställe.

Vi hann också med en sväng till Nordik. Där hittade vi denna spegel som vi är lite sugna på att ställa i badrummet i ena hörnet. Ramen är gjord av läder. I spegeln ses Peter äta en blåbärsmuffins. Han var så hungrig.


Vi hittade också detta soffbord. Eliptiskt som jag i alla fall är ute efter, men jag tyckte benen såg lite konstiga ut. Jakten på det perfekta soffbordet går vidare.



Sen kom vi fram till syrran för att gratulera Adam. Vi fick en jättegod kycklinggryta och sedan bjöds det på chokladfontän och frukt.




Man får kooooonceeeentreeeera sig.


Det var Adam som beställt chokladfontänen.
Vi pratade också en del badrum, för syrran och Per funderar på att renovera sitt och jag gav Ewa lite tips på bloggar att besöka för inspiration.
10 dagar kvar!

/Carin

lördag 16 januari 2010

Tapetgenomgång och en ny indisk bekantskap

Efter en god natts sömn och frukost på sängen travade vi iväg till tapetbutiken. Ganska behaglig temperatur (-2), men med snöflingor i ansiktet. Nu var det dags att slutligen bestämma tapeter till huset, vi ska ju ha byggstartmöte 2 på tisdag.

I sovrum 4 tar vi denna tapet. Grå botten med "prickiga ränder" (!?), ni ser själva om ni förstorar bilden. Ränderna är lite blanka.



Ett försök till att fota Midbec Forest som vi ska ha på en fondvägg i vårt sovrum.


Den här tapeten ska vi ha som bas i vardagsrum och kök. Sen kommer vi ha några accentväggar i rött på utvalda ställen. Den är vit (lite svårt att se det här kanske...)


Sen var det dags att testa Linköpings utbud av indisk mat, därför ställde vi kosan mot Yogi. På lördagar har de tydligen en shoppingmeny och vi valde från den. Peter tog det säkra kortet Chicken Tikka Masala och jag tog Rogan Josh, en rätt så stark lammrätt. Jättegod, men som sagt stark. Vi beställde förstås också in ett nanbröd (Garlic). Det var en bra indisk restaurang, som vi mer än gärna återkommer till. Blev tyvärr ingen bild på maten från restaurangen, vi var så hungriga så vi kastade oss över faten. (Nu klockan 19 är vi fortfarande inte hungriga.)

Sen gick vi över till Santinis (det obligatoriska helgbesöket), och tog en Caffe Latte var.


Sen tyckte Peter att vi skulle kolla på lite kläder till mig och på MQ hittade han en vit skjorta (alltid bra att ha) och ett paljettlinne kan man kalla det, båda på rea. Peter köpte också en skjorta till sig själv (vit och lilarandig). 11 dagar kvar till husresning.

/Carin